Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
558
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

NY Rangers 4 - Pittsburg Penguins 2

Nu har ett gammalt hockeymatchresultat från Stanley Cup egentligen lite att göra med det här inlägget, men rubriksätta behöver man ju på ett eller annat sätt.

Det är fullt möjligt att äga en andel av ett egen hockeylag. I alla fall en andel av New York Rangers. Som jag skrivit om förrut finns bolaget Madison Square Garden Co. Bolaget har fått sitt namn efter den berömda arenan i New York. Bolaget såg väldigt intressant ut då jag skrev om det för ett tag sedan här: Madison Square Garden Company.

Förutom hockeylaget New York Rangers så ägs ett flertal arenor, basketlag och andra artistuppsättningar. Bolaget är laddat med en hel del "cash". Förutom det finns i dess ägo även fina, välkända, arenor på goda lägen.

Nu har väl kursen stigit ca 15%. Tyvärr har verksamheten inte gått lika bra. På 12-månaders rullande har visserligen försäljningen ökat något, men någon vinst är det inte tal om. Tvärt om så är förlusten ganska stor. 3.12 usd/aktie.  Man redovisade bla nästan 50% högre SGA kostnader i år vilket står för mer än vad förlusten motsvarar.

Det är snart ett år sedan spin-offen (september 2015) och renodlingen av bolaget har ju helt klart inte gett resultat på resultatet, än. Men som sagt. Det här är ett högst spekulativt case och bör behandlas i exponering som sådant.

Vad är din syn på MSG?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar