Spartacus
Likes
162
Antal inlägg
645
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed
22 augusti 2016

NY Rangers 4 - Pittsburg Penguins 2

Nu har ett gammalt hockeymatchresultat från Stanley Cup egentligen lite att göra med det här inlägget, men rubriksätta behöver man ju på ett eller annat sätt.

Det är fullt möjligt att äga en andel av ett egen hockeylag. I alla fall en andel av New York Rangers. Som jag skrivit om förrut finns bolaget Madison Square Garden Co. Bolaget har fått sitt namn efter den berömda arenan i New York. Bolaget såg väldigt intressant ut då jag skrev om det för ett tag sedan här: Madison Square Garden Company.

Förutom hockeylaget New York Rangers så ägs ett flertal arenor, basketlag och andra artistuppsättningar. Bolaget är laddat med en hel del "cash". Förutom det finns i dess ägo även fina, välkända, arenor på goda lägen.

Nu har väl kursen stigit ca 15%. Tyvärr har verksamheten inte gått lika bra. På 12-månaders rullande har visserligen försäljningen ökat något, men någon vinst är det inte tal om. Tvärt om så är förlusten ganska stor. 3.12 usd/aktie.  Man redovisade bla nästan 50% högre SGA kostnader i år vilket står för mer än vad förlusten motsvarar.

Det är snart ett år sedan spin-offen (september 2015) och renodlingen av bolaget har ju helt klart inte gett resultat på resultatet, än. Men som sagt. Det här är ett högst spekulativt case och bör behandlas i exponering som sådant.

Vad är din syn på MSG?

Taggar (blogg): 
3 mars 2016

Madison Square Garden Company

Madison Square Garden Company är en ren spekulativ manöver. Intresset initierades p.g.a. en spinn-off, en delningen. En delning där en del fick pengar och en del fick skulder.

 

Det tidigare bolaget har nyligen delats i två. Madison Square Garden (MSG) och Madison Square Garden Networks (MSGN).

 

MSG fick en stor påse pengar, fastigheter så som den berömda arenan Madison Square Garden i New York  samt live-underhållningsdelen så som sportrörelserna i basket och hockey (t.ex. NY Knicks och NY Rangers) samt ordnandet av diverse artistframträdanden (t.ex. Rockettes)

 

MSGN fick mediadelen så som MSG Network, MSG+ m.m.

 

MSG har ca 1,5 miljarder usd i kassa. Är i princip skuldfritt samt så värderas fastigheterna de har (de driver flera olika arenor/teatrar) i balansräkningen till ca 1 miljard usd. Därtill görs ganska så aggressiva avskrivningar på fastigheterna. Nästan så man kan tro att man inte vill redovisa vinster på sista raden. Vad live-underhållning ska värderas till är svårt att säga men den den rörelsen omsätter i alla fall ca 1 miljard usd per år. Väldigt grovt överslagsräknat så utgör basketen 1/3, hockeyn 1/3 och de andra artistframträdandena 1/3 av det.

 

 

 

Det är miljardärfamiljen Dolan som är störste ägare. De har nyligen sålt sitt medieimperium för ca 18 miljarder usd. Tydligen anser de att kabeltv:ns gyllene era är över nu. En möjlig utveckling är att de tänker sig göra sig av även med MSGN också. Eftersom det ser ut att ha klätts som riskkapitalbolag gör med innehav de vill bli av med (dvs skuldsatts och skiftat iväg pengarna någonstans)

 

Marknadsvärdet på MSG nu är ca 4 miljarder usd. Jag tycker inte direkt att bolaget är undervärderat. Värderingen är troligen rimlig givet förutsättningarna, men jag finner det möjligt att MSG "klätts" för att köpas ut av storägarna. Varför fylla ett bolag med alla "godsaker" samtidigt som man gör så pass stora avskrivningar i resultaträkningen att det verkar som om centrala fastigheter i New York ska värderas till 0 kr inom 10 år? Jag är dålig på New Yorks fastighetsmarknad, men det ter sig ändock lite överdrivet.

 

"Varumärkena" får anses starka, behovet av underhållning evigt och det hela är heller inte långt ifrån en oligopo-verksamhet.

 

Det finns dock massor av saker jag kan ha missat här. Massor av saker som kan gå fel. Det här är ren och skär spekulation och ska varsamt behandlas därefter, men det är ändock saker i den här spin-offen som gör att jag tycker det ser ut som om ett utköp är på gång. Då kan det vara lite budpremie på ingång.

 

Men antagligen är det här sådana där vanvetts affärer som Emils pappa pratar om...

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (49)

Taggar