Veckobrev
20 Sep, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.38

Veckobrev och aktienyheter v.38

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

Det har återigen blivit dags att sammanfatta vad som hänt på TradeVenue. I dagens veckobrev kan du ta del av flera intervjuer och rapportkommentarer. Du kan även läsa mer om ett bolag som har varit en av de bäst presterande på börsen i år. Som vanligt ser vi även till att dela intressanta blogginlägg från den gångna veckan.

Veckans bolag

Sibek har varit ett av de bolag som har gått bäst på börsen i år. Under veckan offentliggjorde de sin första kvartalsrapport för räkenskapsåret 2024/25 där de lyckades öka omsättningen med 24% samt uppvisa en rörelsemarginal om 20,8 (4,0)%.

För att försöka förstå hur det kan gå så bra för bolaget har bloggaren Miljonär innan 30 genomfört en intervju med bolagets VD, David Berg. Du hittar intervjun nedan.

Läs även

Veckans emission

Clean Motion är ett svenskt företag som har specialiserat sig på att utveckla, tillverka och sälja lätta eldrivna transportfordon för stadsmiljö. I juni fick bolaget typgodkänt för sin senaste modell EVIG, vilket innebär att fordonet nu kan börja säljas i EU, Schweiz och Norge. Nu satsar bolaget på att etablera nya försäljningskanaler och öka sin närvaro på den europeiska marknaden. Teckningsperioden löper mellan den 16 september och 30 september.

Veckans analyser

Våra analytiker har fortsatt sitt arbete med att färdigställa rapportkommentarer. Den här veckan publicerade vi en rapportkommentar om White Pearl där vi fortsatt ser en hög uppsida. Vi har även skrivit en kort analytisk kommentar kring Hilbert Groups Q2-rapport.

Veckans intervju

Vi har under veckan genomfört en intervju med Hilbert Groups VD, Niclas Sandström. I intervjun diskuterar vi bland annat deras samarbete med Xapo Bank som förväntas få en stor betydelse för bolaget framåt. 

Läs även

Veckans nyheter

Våra bevakade bolag har offentliggjort en drös med nyheter under veckan. Bland annat har teknikbolaget RMD tecknat ett avtal med tyska HVLE och Observit har blivit tilldelade en order om 3,1 MSEK från en av världens största trafikoperatörer. 

Veckans blogginlägg

I likhet med tidigare veckor har våra fantastiska bloggare varit i full gång med att skriva nya inlägg. Du hittar några av dem nedan.

Veckans mest blankade aktier

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.