Veckobrev
6 Nov, 2023
Veckobrev och aktienyheter v.44

Veckobrev och aktienyheter v.44

Uppdaterad:
6 Nov, 2023

I dagens veckobrev kan ni få mer information om bolag som för närvarande genomför en nyemission, såsom Quickbit, Zoomability och Insplorion. Dessutom kan ni ta del av en rapportkommentar som vi har skrivit om investmentbolaget Dividend Sweden. Vi ser också självklart till att lyfta fram intressanta blogginlägg som våra bloggare har skrivit under veckan.

Veckans nyemissioner

Just nu pågår flera emissioner, däribland Zoomability, Insplorion och Quickbit där teckningsperioden för det sista bolaget avslutas idag. Quickbit är ett svenskt fintechföretag som erbjuder säkra och användarvänliga betalningslösningar som till exempel förenklar användningen av kryptovaluta inom e-handel för både kunder och företag. För att kunna kapitalisera på marknadssituationen har Quickbit ändrat sitt arbetssätt där styrelsen bedömer att detta förändringsarbete skapar möjligheter för företaget att flerdubbla transaktionsvolymer och marginaler, jämfört med tidigare positionering. 

Insplorion å andra sidan erbjuder vätgassensorer som möjliggör en säker och effektiv utbyggnad av väteinfrastruktur genom sina unika fördelar. Företaget har nyligen fått tre kommersiella avtal på kort tid samtidigt som miljardbelopp investeras i sektorn. Till sist har vi Zoomability som säljer den egenutvecklade terränggående elrullstolen Zoom Uphill®. Företaget är verksamma på en marknad som förväntas växa kraftigt och bolagets produkt har även flera konkurrensfördelar. 

Veckans bolag på TradeVenue

Vi på TradeVenue har under veckan skrivit en rapportkommentar om Dividend Swedens senaste kvartalsrapport. Dividend Sweden är ett investmentbolag vars affärsidé är att investera i mindre svenska börsnoterade bolag och erbjuda expertis inom finansieringslösningar. Målet är att investeringarna ska generera aktieägarevärde främst via utdelningar. 

Veckans blogginlägg

Våra duktiga bloggare har skrivit ett gäng inlägg under veckan. Till exempel belyser Sofokles begreppet affect forecasting och Spartacus analyserar Evolutions senaste rapport. Dessutom diskuterar Miljonär innan 30 ett mycket omdiskuterat ämne och Aktiepappa skriver om Quickbits företrädesemission.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.