Veckobrev
3 Dec, 2023
Veckobrev och aktienyheter v.48

Veckobrev och aktienyheter v.48

Uppdaterad:
7 Dec, 2023

Ännu en vecka lider mot sitt slut och det är dags att summera vad som hänt på TradeVenue. Vi delar i vanlig ordning med av oss emissionstips, analyser, blogginlägg och massvis mer. 

Trevlig läsning!

Veckans nyemission

Människors bristande förmåga att ta rätt medicin vid rätt tidpunkt och dos kostar samhället miljardtals kronor varje år och skördar många liv. Genom att använda Medimis lösningar kan dock följsamheten förbättras avsevärt. Medimi är ett medicinteknikbolag som utvecklar lösningar för att förenkla och effektivisera läkemedelshantering för både vårdtagare och personal. 

För närvarande genomför företaget en kapitalanskaffning på cirka 27 MSEK, där den sista teckningsdagen är nästa vecka den 7:e december. Beroende på vilken bank du använder kan dock den sista teckningsdagen vara tidigare. Nordnet, Avanza och många andra banker har exempelvis den 6:e december som sista teckningsdag. 

Återupptagit bevakning

Vi på TradeVenue har återupptagit bevakningen av Attana. Attana är ett bioteknikbolag som specialiserar sig på att analysera hur mänskliga celler reagerar på läkemedelskandidater innan den kliniska forskningsprocessen inleds. Genom att tidigt identifiera önskade och oönskade effekter från läkemedelsmolekyler kan Attana hjälpa företagen att avgöra vilka läkemedelskandidater som är värda att investera i. Detta leder i sin tur till en effektivisering av läkemedelsprocessen samt minskade kostnader.

Nyligen offentliggjorde Attana att de kommer genomföra en kapitalanskaffning på ungefär 15 MSEK efter emissionskostnader, där nettolikviden främst kommer att användas för att stärka företagets kapitalstruktur samt förbättra företagets erbjudande inom immunitetsprofiler. Dessutom har företaget meddelat att de kommer att fokusera på att uppnå lönsamhet och har därför beslutat att påbörja ett kostnadsbesparingsprogram.

Veckans analys på TradeVenue

Tidigare i veckan publicerade vi vår rapportkommentar för dataspelsföretaget Beyond Frames, som återigen levererade ett starkt resultat och hög omsättningstillväxt. Vi har även kommenterat Bodyflights rapport, bolaget som haft ett av de bästa kvartalen i företagets historia.

Veckans bolag

White Pearl Technology Group's (WPTG) positiva resultat från första halvåret 2023 håller i sig och fortsätter in i andra halvåret. Koncernchefen, Marco Marangoni, framhåller att vinstökningen beror dels på hög kostnadseffektivitet och dels på organisk tillväxt.

Veckans blogginlägg

TradeVenues bloggare har under veckan bjudit på flera intressanta tankar. Läs deras inlägg nedan. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.