Veckobrev
3 Mar, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.9

Veckobrev och aktienyheter v.9

Uppdaterad:
4 Mar, 2024

Under veckan har TradeVenues analytiker publicerat tre rapportkommentarer men även haft tid att göra en intervju med Attana och White Pearl. Våra bloggare har dessutom producerat ett flertal inlägg som vi kan rekommendera. 

Veckans intervjuer

TradeVenue gör titt som tätt intervjuer med bolag och under veckan har vi träffat Marcus Söderberg, VD på Attana, för att diskutera Q1 samt mål. Vi har även ställt frågor till White Pearl Technology Groups VD Marco Marangoni. 

Veckans vinnare

Veckans vinnare är Irisity som har stigit med över 13%. 

Under veckan offentliggjorde företaget sin Q4 rapport där de ökade sina nettointäkter med drygt 120% samtidigt som bruttomarginalen var 94%. Dessutom offentliggjorde de att de har tecknat ett bindande term sheet för att förvärva Ultinous Zrt. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans rapporter

Analytiker Claes Vikbladh och Axel Pettersson har under veckan publicerat rapportkommentarer för Nyfosa, Beyond Frames och Dividend Sweden. Under nästkommande vecka kommer TradeVenue även släppa rapportkommentarer för Bodyflight, Railway Metrics and Dynamics och Redsense Medical. 

Läs mer om bolagen

Veckans blogginlägg

I vanlig ordning kan ni ta del av våra aktiebloggares tankar från veckan som gått. Läs t.ex. om huruvida skogsaktier kan vara en bra sektor att rikta in sig på, förslag på uttagsstrategier eller om Utdelningscontrollerns vårstädning av sin portfölj. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.