Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
6 februari 2017

Hjälp Fru Fri att välja bra bolag till sin portfölj!

Tidigare inlägg om Fru Fri´s utmaning hittar du här. 

 

Hej, Fru Fri här med en uppdatering kring min utmaning. 

 

Då har jag påbörjat min resa mot att bli lite mer intresserad av aktier och jag måste säga att det går bra, trots att det har gått så kort tid så är jag positivt inställd och hör och häpna, tror till och med att jag kan börja gilla det. :-)

 

Fick tips här på bloggen att börja lyssna på Unga Aktiesparares podd #Pratapengar, jag har börjat från början och är nu inne på avsnitt nummer 10. Den här podden är riktigt bra för en novis som mig och programledarna Philip och Niklas förklarar på ett bra sätt och de är också roliga att lyssna på.  Eftersom jag har avsnitt #10 (Vägen till första miljonen) färskt i minnet så passar jag på att rekommendera det. Det är ett väldigt bra avsnitt som belyser ekonomiskt oberoende och den frihet det ger.  

 

När det gäller aktierna så har det inte hänt så mycket rent praktiskt, jag har begärt en flytt av mitt IPS innehav från Nordea till Nordnet (affiliate länk) där jag hade en depå sen tidigare som nu ska få komma till användning. Har alltid varit lite skraj förut och tänkt att man måste kunna så mycket om aktier och bolag men om det är något som jag har tagit med mig från #pratapengar så är det att man måste börja testa för att lära sig. Så snart pengarna finns tillgängliga på Nordnet ska jag göra mina första egna aktieköp

 

Baserat på intresse och kunskap tänker jag mig att investera i fem bolag, ett industribolag, ett detaljhandelsbolag, ett energibolag , ett fastighetsbolag och någon IT konsult.

 

Eftersom jag vet att det finns många duktiga, pålästa och aktieintresserada personer som läser bloggen så undrar jag nu vilka tips ni har på bra bolag i ovanstånde brancher? Motivera gärna varför just de bolagen är intressanta! 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar