Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1338
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 juni 2016

Lästips för hängmattan - Fartblinda!

Idag går jag på 6 veckors semester med familjen så aktiviteten kommer gå ner lite här på bloggen fram till och med den 15/8 när vi är tillbaka. Avslutar den här terminen med ett lästips för hängmattan! Trevlig Sommar!! 

Nu är det fullt möjligt att jag slår in öppna dörrar för den här boken har fått rätt mycket uppmärksamhet men den är trots allt värd detta. Jag har velat läsa den ett bra tag men som sparsam person så fick jag helt enkelt vänta i kön på biblioteket för att få den levererad...

Boken har titeln Farblinda av journalisten och numera även författaren Carolina Neurath som har gjort sig känd för att gräva fram saker ur de mörkare delarna av närlingslivet som medarbetare på Svenska Dagbladet. Ett kort referat av boken går att finna på förlagets hemsida för den som är intresserad. 

Mina reflektioner är att det är en mycket välskriven bok som är spännande både för intrigen kring den anrika banken som drabbas av problem men även persongalleriet som känns trovärdigt. Många visar sig ha mycket dålig moral men samtidigt är inget svart eller vitt, ingen är odelat god eller ond vilket jag tycker höjer nivån på denna typ av bok. Har själv rört mig i utkanten av den här världen och träffat en del människor som karraktärerna skulle kunna vara baserade på och känner igen personlighetstyperna vilka ofta är hårda mot andra...men troligen i slutändan allra hårdast mot sig själva. 

Som inbiten ekonom och sparare så såg jag också några ekonomiska teman gå igenom boken, framförallt är det ju girigheten hos många som redan har "allt" men också sårbarheten blir uppenbar. Att även många framgångsrika personer lever ur hand i mun...om än med 3 bilar och 4 hus eller 300 kvm lägenheter på fina gatan i Stockholm. Hur detta liv som trots stora inkomster levs på marginalen gör att man inte vågar följa sin moral utan ständigt tänjer den till bristningsgränsen och i vissa fall ännu längre. 

Det är faktist relativt sällan som jag läser skönliteratur eftersom det finns så mycket annat att ägna tiden åt men den här gången tyckte jag att det var väl värt. Jag både skrattade och grät tidvis genom boken och det är ännu ovanligare. Denna bok kan verkligen rekomenderas för hängmattan i sommar både för den som är intresserad av finansvärlden men även som ren underhållning. 

Vad läser du i sommar? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)

Taggar