Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 april 2016

Veckans lästips, Linjen!

Tänk dig att sitta på axeln..eller snarar inne i hjärnan på en ung/medelålders kvinna som tycker att jobbet är det viktigaste som finns i livet och i vars liv allt kretsar kring jobbet, även kärleksrelationer och säsongens skiftningar. Så är det att läsa den skönliterära boken Linjen skriven av Elise Karlsson. 

Kvinnan i boken heter Emma men det får vi endast veta i baksidestexten och linjen är troligen en blinkning till "arbetslinjen" men även linjen mellan människor som inte vågar närma sig varandra och linjen mellan "innanför och utanför" arbetsmarknaden. 

Boken är skruvad och beskriver en ganska extrem personlighet som inte gör speciellt mycket karriär men samtidigt sätter jobbet före allt. Ändå ger den en stor igenkänning av livet på kontor och även om jag inte själv tror mig ha träffat personer som är exakt som Emma så ser jag delar av tidigare kollegor i henne.

Boken är läsvärd tycker jag, den är smärtsam och pinsam på sitt sätt, lite som TV serien The Office men med mcket mindre komik. Ironiskt är dock att Emma jobbar på ett förlag som ger ut självhjälpsböcker men inget av det hon syslar med hela dagarna verkar fastna på hennes person.  Boken har en unik rytm och skriver en effektiv och en rak prosa där känslan är att det inte finns ett enda extra ord. Kort sagt unik bok som är väl värd några timmars läsning. 

Har du läst boken? Vad tyckte du? Har du läst något liknande eller något helt annat som du vill rekomendera?  

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar