Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 oktober 2016

Konsten att sälja luft......dyrt!

Med risk för att bli tjatig så funderar jag väldigt mycket på konsumtionsbeteenden när jag handlar och nu senast så stod jag vid charken och tittade på priset på korv. Själv stod jag i begrepp att köpa en korv av den kända falutypen vilket var ett önskemål från barnen. Denna korv kostar mellan 20-50 kronor kilot beroende på typ och erbjudanden. 

I den andra änden av av disken låg de lite finare korvarna. Speciellt under grillsäsongen brukar det slinka ned en och annan lätt lufttorkad chorizo eller annan korv med hög kötthalt i korgen...inte minst om de råkar vara bra pris på grund av kort datum. Döm dock om min förvåning då det fanns en annan kategori extra dyra korvar med "lägre kötthalt"....? Man lyckas alltså byta ut köttet i korven mot en billigare råvara...så som tillexempel bönor...och sen ta MER betalt för varan. Jag håller med om att vi nog alla och även miljön skulle må bättre av att vi åt lite mindre kött..men räcker det då inte med att man tar en korv istället för två?

Detta påminner mig om olika typer av light produkter där den dyra ingrediensen byts ut mot vatten, förtjockningsmedel och/eller socker och varan får samma pris eller högre. Det är en transaktion där jag hellre är på den säljande sidan.... 

Om marknaden skapar de produkter som efterfrågas...måste det innebära att de flesta konsumenter är idioter...eller?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar