Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1359
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 maj 2017

Fredagsfunderingen - måste vi verkligen?

Efter förra veckans fredagsfunderingen så fick jag ett mail från en läsare som ville diskutera ordet måste och vad det gör med oss och jag tyckte att det var intressant för jag har också tänkt på detta.

Vi upplever ofta att vi väldigt många måsten i våra liv ...och visst vi kan inte bara sätta oss på rumpan och hoppas att stekta sparvar ska flyga in i munnen. Dock tycker jag vi ska överväga om det är ordet måste som är det mest relevanta i dessa fall. Låt mig testa:

  • "Vi måste hämta barnen" eller "Vi vill hämta barnen"
  • "Vi måste städa" eller "Vi gillar att ha det rent hemma"
  • Vi måste träna eller "Vi önskar att ha god hälsa"  

 

Effekten av ordvalen till höger jämfört med dem till vänster ovan är att de sätter er i förarsätet, om du verkligen inte ville hänga med barnen så skulle du ju kunna hitta ett jobb som gjorde att du behövde vara borta långa dagar, om du är OK med ett riktigt skitigt hem så kan du ju i stort sett aldrig städa utan att något riktigt allvarligt händer och träning är ju en önskan om att må bra inte ett måste. Allt detta så som tid med barnen, ett rimligt rent hem och en bra hälsa är ju trots allt positiva saker som vi önskar oss....inte måsten som ska betunga.

Eller vad tycker ni? 

 

 

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (8)

Taggar