Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
6 april

Nått att titta på? - Storuman forever!

Den här veckan har vi påsklov och hänger troligen mest i skidbacken eller ute på isen med längdskidor. Den senaste vintern har varit fantastisk men frågan är om det med klimatförändringarna kommer finnas någon vinter när våra barn bli äldre?

Därför tycker jag det är roligt när man gör försök att kommunicera klimatfrågan till flera på ett samtidigt seriöst och roligt/lättsamt sätt. Ett bra exempel på detta är Björn Ferry soch Heidi Anderssons nya program på SVT Storuman forever (som du hittar på denna länk till svtplay). 

I korthet handlar det om att de kommunicerar och diskuterar klimatfrågan med invånarna i Storuman. Man pratar med övertygade och skeptiker. Man pratar om transporter och matsvinn. Stort och smått. Det kortsiktiga målet är att de tävlar mellan två lag om att göra störst positiv förändring i utsläpp mellan två lag det långsiktiga målet är att göra Storuman "fosilfritt" till 2025. 

Underhållande och informativt precis som SVT borde vara (och allt för sällan är..) mer sånt och färre överviktiga hundar och dåliga debattprogram tack! 

Vad tittar ni på just nu?

 

Taggar (blogg): 
3 december 2016

Tips - Spara med skägg!

Min bloggkollega och vågar jag säga vän Micke (även känd som Sparo) har börjat göra sina månadssammanställningar i videoformat. Detta blir en rekomendation att följa Sparo för den som är intresserad av en lagom dos sparsamhet, investeringar, ironi och samhällskritik. (Känsliga tittare och läsare varnas). 

För ett litet smakprov på om Sparo kan passa dig så titta på det här klippet som går igenom November...ur Sparo perspektiv!

Återgå nu till att fira helgen med så lite konsumtion som möjligt! 

 

Taggar (blogg): 
29 oktober 2016

28-minuter som kan förändra ditt liv!!

Tidigare har jag skrivit om  världens bästa bok Early Retirement Extreme  skriven av Jacob Lund Fisker och på samma tema världens bästa blogginlägg The ridiculously simple math behind early retirment av Mr Money Mustache. Nu har det kommit en föreläsning i samma anda (möjligen till och med bättre)

Mannen bakom Mr Money Mustache, Pete Adeney, gjort ett framträdande som även filmats. Det handlar om varför man ska se till att så snart som möjligt frikoppla arbete från pengar, varför lycka är det enda rimliga målet i livet och inte minst hur vi gemensamt kan rädda världen. 

Klicka på den här länken och lyssna intensivt i 28 minuter, detta kan bokstavligen förändra sättet du ser på ditt liv! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar