Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
4 april 2016

Lunchanalys: KABE- Bolaget som har identifierat och följer den växande marknaden

Jag tänkte att jag även den här veckan nu under måndagen publicerar ”veckans företag” från mitt och TradeVenue:s veckobrev som skickas ut varje söndag, även här på bloggen. Det kan mycket väl bli en löpande tradition du jag även tycker att det är trevligt och intressant att dela med mig av dessa bolagsgenomgångar så här på måndagslunchen och därför hittar ni nu här nedanför genomgången av KABE från det senaste veckobrevet, plus lite mer information som jag lagt till idag.

 

KABE tillverkar och säljer husvagnar, husbilar och annan campingutrustning och tillväxten på marknaden ser väldigt bra ut vilket tyvärr många missat när det kommer till KABE och de har blivit lite av en doldis.

 

KABE har identifierat och utnyttjar den växande marknaden:

Intresset för friluvsliv och en mer alternativ semester och truism (alternativ till t.ex. sol och bad)  har ökat markant under de senaste åren, både i och utanför Sverige och det även året runt, oavsett årstid. Enligt flera undersökningar så är det friheten, att sköta sig själv och möjligheterna till en mer aktiv semester som lockar när det kommer till camping och dessa trender har gjort att camping på allvar har börjat konkurrera med de klassiska charterresorna m.m.

Den här växande marknaden och ständigt stigande trenden har KABE börjat utnyttja redan från dag ett och på bara fyra år har de ökat sin omsättning med nästan 30 %. Dagens konsumtions- och köpstarka samhällen har också bidragit till KABE:s framfart då fler vill skaffa t.ex. en egen husvagn eller husbil när de har råd och möjlighet till det. KABE-koncernens ledande position på marknaden gör att de kan plocka åt sig ganska så stora delar av marknaden som idag växer med ungefär 4-6 % per år.   

På diagrammet här nedanför kan ni se mer konkret hur omsättningstillväxten och hur rörelsemarginalen har utvecklat sig under de senaste åren. Där ser det väldigt bra ut på omsättningsfronten och utmaningen för KABE framöver kommer vara att få rörelsemarginalen att hänga med uppåt i utvecklingen. Samtidigt tycker jag inte att man ska oroa sig för just det i dagens läge då det ofta kan bli så att just rörelsemarginalen sackar efter ett tag när det företag växer både via organisk tillväxt och förvärv m.m. men det är samtidigt något som man som investerare absolut bör håll koll på.

 

Ett växande företag:

Som sagt så är det inte bara i Sverige som campingmarknaden växer. KABE är verksamma och säljer sina produkter i ungefär 10 länder i dagens läge men tillväxt och intåg på fler marknader står på schemat. De kan vi t.ex. se via att KABE nyligen la ett bud på delar av en husbilstillverkare i Slovenien och det verkar som att vi kan förvänta oss mer sådant här agerat från bolaget framöver.

En tillväxt via den växande marknaden kombinerat med förvärv och egen utveckling ses oftast som den perfekta kombinationen och även om perfekt är ett farligt ord att använda när det kommer till investeringar så kommer vi i alla fall med stor sannolikhet få se en bra fortsatt tillväxt framöver för de har redan nu lyckats ta sig ann den växande marknaden på ett väldigt bra sätt.

 

En helhetsleverantör att räkna med:

KABE är idag en väldigt heltäckande leverantör inom campingbranschen och just den detaljen gör att de är en leverantör att räkna med. Att kvalité och funkonalitet sätts i fokus är A och O för när kunderna väl en gång har vänt sig till KABE så kommer de i de allra flesta fall tillbaka och det löpande.

Rent investeringsmässigt får man idag en direktavkastning på 3 % hos KABE och tillskillnad från många andra aktier så har KABE visat en styrka rent aktiemässigt trots börsoron och faktiskt stigit på med nästan 10 % så här långt i år. Även den styrkan hos aktien bör ses som en väldigt positiv faktor och om man vill ta del av den växande campingmarknaden och ett företag som står inför en intressant utveckling så börjar det bli dags att ta en position i KABE nu i dagens läge.

 

Trevlig lunch!
David

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar