Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 mars 2016

Testade lite nya investeringar igår

Igår kväll hade jag förmånen att få testa lite nya eventuella investeringar och den här gången på vinfronten. Jag var nämligen iväg på en vinprovning som även innehöll lite ost och det var fantastiskt, vilket ni säkert förstår om ni kollar på bilden här ovanför.

Under kvällen fick vi även flera bra genomgångar om alltifrån olika vindistrikt till lagring och korkarna i flaskorna med mycket mera. Det här fick verkligen igång mitt tänkande rejält och om det var informationen eller vinet som medförde det låter jag vara osagt men idag har jag faktiskt gjort en hel del research och satt ihop flera listor med kommande investeringsviner och lite annat smått och gått.

Under de senaste månaderna har jag inte varit jätteaktiv på vinfronten på grund av att jag helt enkelt inte haft tid för det men nu är jag på gång igen och den här vinprovningen var precis vad jag behövde. Därför kan ni förvänta er mer inlägg om investeringar i vin och allt däromkring framöver, låter det bra?

 

Är det några här som också investerar i vin? Eller några som kanske bara har ett stort intresse eller vill komma igång eller liknande? Skriv i så fall gärna en rad eller två så kan vi få igång en konversation även om vin.

 

David

Taggar (blogg): 
28 december 2015

Julledigt, men inte från investeringar

Under de senaste dagarna har börsen varit stängd på grund av att vi har firat jul och allt där runtomkring. Men även om jag inte har handlat på börsen så har jag faktiskt investerat mina pengar på andra håll och den här gången var det dags för några nya investeringar i vin.

I dagarna fick jag nämligen hem min senaste investering i vin och den bestod av 4 stycken rödvinsflaskor från Toscana i Italien och av årgång 1997. Överlag så har just det årtalet varit ett av de bästa åren för vin från den regionen på väldigt länge och jag har letat efter viner från då under en ganska så lång tid nu. Dessutom är utbudet från just den årgången och från regionen väldigt begränsat och det är bevisligen inte jättelätt att få tag i några flaskor så det här köpet är jag väldigt nöjd med.

Min vinsamling består av både vin som jag kommer att förtära själv eller ge bort i present med mera samt viner som jag eventuellt planerar att sälja någon gång. Just i det här fallet är jag lite kluven gällande hur jag ska agera då jag både tror att jag kommer kunna få ut en väldigt bra avkastning på det här köpet med tiden men samtidigt som jag har hört att det är ett fantastiskt vin så är jag väldigt sugen på att avnjuta det själv. Men som sagt så handlar det om 4 flaskor så vem vet, det kanske blir en perfekt kombination av båda tillvägagångsätten och det vore såklart optimalt.

År 2015 var året då jag på allvar började bygga upp min egen vinsamling och år 2016 kommer med stor sannolikhet bli det året som den börjar ta form på allvar. Mitt mål är att mer aktivt börja jaga och försöka få tag på intressanta viner och helst göra ett köp i månaden men här kanske varannan månad är lite mer realistisk.

Om ni är intresserade av vin så rekommenderar jag att ni fortsätter att följa mig under nästa år för då kommer det komma en hel del fler inlägg om vin än tidigare. Ni kanske också ska börja bygga upp er vinsamling? Om ni har vin som intresse så lovar jag att det kommer vara intressant, lärorikt och framförallt väldigt roligt.        

 

 

David   

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar