Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tips och tricks till företagslivet, del 2 (abonnemangstjänster)


Igår drog jag igång en serie av inlägg som ska fokusera på hur man kan göra livet som egenföretagare lite enklare och lite bättre. Då pratade jag om så kallade molntjänster och hur sådana tjänster faktiskt både kan vara till stor hjälp och fungera som en försäkring. Om ni har missat det inlägget som alltså var del 1 så hittar ni det här.

Nu idag tänkte jag fortsätta lite på samma bana som igår då jag nu tänkte slå ett slag för olika abonnemangstjänster.

 

Abonnemangen har förändrat mycket:

För inte alltså så många år sedan så var man både som företag och privat person tvungen att köpa på sig engångsversioner av t.ex. olika programvaror m.m. Nu i dagens läge kan det mesta köpas via en abonnemangsform då man t.ex. kan betala en löpande kostnad månadsvis, kvartalsvis eller årsvis och då alltid ha tillgång till den senaste versionen. Det här kanske inte låter som en jättestor grej men för min del har det helt klart förändrat mycket och det åt det bättre hållet.

Nu använder jag mig t.ex. av väldigt många mer programvaror och tjänster än tidigare då man tidigare som sagt var tvungen att köpa engångsversioner eller liknande för en ganska så hög kostnad och det tyckte jag tidigare var väldigt onödigt eftersom att jag kanske bara skulle använda mig av programmet under ett par månader. Men nu när alltifrån bokföringstjänster till olika typer av programvaror med mycket mera säljs via just olika typer av abonnemangsformer så använder jag betydlig mer tjänster och program när jag väl behöver det.   

 

Så här gör jag:           

För bara några år sedan så kommer jag ihåg att jag vid ett flertal tillfällen under olika projekt valde att inte ta hjälp av ett specifikt program eller en tjänst för att jag då var tvungen att köpa en dyr engångsversion. Jag tyckte då att det var väldigt onödigt då jag kanske bara behövde det aktuella programmet under ett visst projekt som kanske bara löpte på under en månad eller två och att projektet dessutom inte var beroende av just den detaljen, även om det hade hjälp till markant fick mig många gånger att avstå.

Men i dagens läge kan jag då som sagt tack vare att det mesta nu går att få via olika abonnemang t.ex. köpa ett program eller en tjänst under just projektets löptid som kanske är två månader och det för en bråkdel av summan som man var tvungen att betala tidigare. Det här har alltså fått mig att ta in mer hjälp till mitt företag oavsett om det handlar om personlig hjälp eller stöd från olika digitala tjänster m.m. Det här har även fått mig att bli mycket mer effektiv och de kostnader jag lägger ut på den här typen av saker bli i slutändan helt obetydliga och många gånger kan de till och med bidra till att slutresultatet blir ännu bättre, både rent ekonomiskt och resultatmässigt och då har man helt plötsligt tjänat på att ta in den här extra hjälpen.

Att nästan hela vårt samhälle nu för tiden består av olika abonnemangstjänster har alltså helt klart förändrat och förbättrat mitt företagarliv och ofta tjänar jag i slutändan på att ta till sådana här hjälp när jag behöver det. Därför vill jag nu som sagt slå ett slag för att alla företagare ska börja använda olika abonnemangstjänster när de behöver det för även om de inte låter som en stor grej som kan bidra med speciellt mycket så här på förhand så lovar jag att det kommer göra det i längden och bara att kunna sköta sitt arbete på ett smidigare sätt är ju guld värt, eller hur?

 

David 

Taggar (blogg): 
Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Ett förslag jag ska försöka hjälpa Nordnet med är detta:
http://aktiepappa.blogspot.se/2017/01/nordnets-kreditkort.html?m=0

Tror du det kan funka?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar