PerPenning
Likes
252
Antal inlägg
604
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Så en krona och skörda tio

Jag har läst en bok som inte är för mig - men för många, många andra.

 

Författarambitioner finns överallt och så även i privatekonomiska ambitioner. Joel Öhrn är en i raden av de som vill göra skillnad och påverka. Alla sådana syften är lovvärda och kan kanske inte bli många nog. Samtidigt, hur många böcker om att bli miljonär, supervältränad och näringsriktig ögnas igenom och sedan glöms bort? Många, är min gissning. Så är boken Så en krona Skörda tio en sådan? Ja, tyvärr - det är dock inte bokens eller författarens fel utan den gängse publikens. För alla letar alltid en quick fix och sådana saknas i byggandet av en stabil privatekonomi.

 

Den här lilla boken, som inte ens når etthundra sidor, är något som skulle kunna delas ut i skolor, av Lyxfällan och på socialkontoret, för att nämna några. Skriften läses på trettio minuter utan att för den delen kännas tung och tråkig. Det finns både lite flum och lite distinkta sanningar, en del självklara förnumstigheter men också knivskarpa påståenden. Samt en del som jag inte alls håller med om.

 

En av de viktigare delarna i boken är vårt psyke och pengar, så som att vi gärna upprepar invanda beteenden och att vi hatar att förlora pengar men tycker det är trist att tjäna dem. Inget nytt - men boken är ju inte för mig som redan läst massor i ämnesområdet. Men den kan vara något för dig eller någon du känner.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (19)

Taggar