Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
558
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Ekonomin snurrar på medan oro bestå

Det går väl inte säga annat än att ekonomin snurrar på i väldig fart. Som en bekant inom bilbranschen påpekade. Någon reklam för bilar görs knappt nu i dessa tider för nya bilar säljer sig själva ändå.

Många verkar ha gott om pengar (eller i alla fall kreditmöjligheter) och det ger naturligtvis generellt höjda tillgångspriser. Samtidigt så sker tragiska händelser som terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, oron består på många håll i världen och man kan undra över vissa makthavares nästa steg.

"Business as usual" alltså som jänkarna brukar säga. För tyvärr är det ju så att vi aldrig lever i en värld av säkerhet eller en maklig ekonomisk aktivitet. Det råder ständigt oro över någonting och ekonomi och börs lever ofta ett liv som påminner om excesser på excesser. Glada toner leder ofta till över optimism medan lite grådaskigare tongångar leder till djup pessimism.

Det är väldigt lätt att ryckas med. Både generellt och i specifika sammanhang. Det enda "botemedlet" jag vet för att hålla huvudet så kallt som möjligt är att sätta upp egna regler. Sedan följa dem så gott det går.

Har du kriterier för aktieköp så följ dem. Har du kriterier för hur mycket du tillåter dig exponera dig mot ett enskild bolag i en portfölj, så följ dem. Har du regler kring sälj, så följ dem.

Ekonomi och världsoro kan du inte påverka, men det kan du med dina egna investeringsregler. 

Vilka regler har och följer du?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

Exakt så är det, man måste ha 100% processfokus när det gäller börsen. Annars är man helt rökt. Börsen belönar rationellt tänk rikligt, och motsatsen rökes snabbt. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

Anonymous's picture
Besser (ej registrerad)

Du har helt rätt....(som vanligt...??) :-)

Egna och detaljerade regler för aktieinvesteringar är vad som gäller. Mitt goda råd är att ha ett eget "styrdokument" utprintat och "inramat". Något som bör läsas mest varje dag.

Sen är det fortfarande svårt att hålla sig till sina egna regler, men om man läser på varje dag så blir det lättare att inte falla för frestelser.

Besser

Spartacus's picture
156
558
45
0
Spartacus

Ja visst är det så Investeraren_tw och Besser. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar