Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
554
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Vilka finanstidningar läser du?

Läsa årsredovisningar och kvartalsrapporter i all ära, men ofta vill man ju även ha lite mer lättsmälta nyheter. Både för förkovran som förströelse.

Det finns ju, trots teknikens framfart, fortfarande en uppsjö papperstidningar som levererar finansrelaterade nyheter och artiklar. Även om papperstidningen sägs vara på väg att dö ut så är det ändå något särskilt att fysiskt få bläddra blad. Eller så kanske det är en utdöende känsla också...

 

 

Dagens Industri brukar ju vara populär. Jag tror pappersupplagan ligger på ca 100.000.

Medlemmar av intresseorganisationen Aktiespararna får också tidningen Aktiespararen i brevlådan. Blandar både bolagsanalyser med bredare ämnen. Ca 60.000 i upplaga.

Bonnier-koncernens Privata affärer ligger på ca 40.000 i upplaga. Sedan finns ju även Affärsvärlden och Placeringsguiden på ca 20.000 i upplaga per utgåva.

Vill man läsa på utrikiska så finns det naturligtvis också en uppsjö av tidsskrifter. Bloomberg Businessweek, Financial Times och Money är exempel på några som kan sägas vara "mainstream".

Nu var detta dock inte tänkt som ett inlägg som listade tidsskrifter så vi lämnar detta därhän. Utan frågan var ju. Vad läser du för finansrelaterade papperstidningar? Tipsa!

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
MartinF (ej registrerad)

Hej!

Intressant. Jag satt faktiskt i helgen och funderade på att byta tidning så är väldigt nyfiken på vad andra läser!

Själv har jag tidigare mest läst DI men har känt på senare tid att det blivit lite väl mycket sensationsjournalistik för att jag ska finna något värde i att vara premiummedlem (vilket krävs för appen).

Någon som har tips på någon bra app med näringslivsnyheter?

Mvh,

Martin

Spartacus's picture
156
554
45
0
Spartacus

@MartinF - Ja DI är nog ganska vanlig läsning. Via Twitter har, förutom ovanstående, också nämnts Börsveckan än så länge. :)

Sparo's picture
34
47
3
0
Sparo

Jag läser Veckans affärer eftersom jag fick prenumerationen gratis, men tycker att gratis är lite för dyrt för den tidningen. Är överhuvudtaget inte förtjust i papperstidningar, men tycker att bankernas kundtidningar funkar som hyfsad dassläsning. Handelsbankens är rätt bra.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (2)

Taggar