Veckobrev
28 Apr, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.17

Veckobrev och aktienyheter v.17

Uppdaterad:
30 Apr, 2024

Nu är det dags att sammanfatta veckan som gått samt uppmärksamma alla läsare om vad som har hänt på TradeVenue. I dagens veckobrev kan ni läsa mer om bland annat ett bolag som för närvarande genomför en emission samt om det bevakade bolaget som har kursrusat under veckan. Ni kan dessutom ta del av flera rapportkommentarer.

Trevlig läsning!

Veckans emission

På onsdag (2 maj) är det sista dagen att teckna aktier i Nordic Flanges Groups företrädesemission. För er som är intresserade av att investera i bolaget är det dock viktigt att poängtera att sista teckningsdagen hos vissa banker är tidigare. Kolla därför upp med er bank vad som gäller för just er.

För er som vill lära er mer om bolaget så hittar ni ett gäng artiklar nedan.

Veckans bolag

Medicinteknikbolaget Redsense Medical genomför en riktad emission över börskurs vilket är mycket imponerande givet rådande emissionsmarknad. Dessutom får företaget en stark institutionell ägare i form av storägaren SharpeQ samtidigt som det nuvarande kapitalbehovet är tillgodosett. 

Aktien har rekylerat uppåt med över 50% under veckan vilket troligtvis är ett resultat av detta. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans rapportkommentarer

Tidigare i veckan publicerade vi Fastpartners rapportkommentar samt en kort analytisk kommentar om Observits senaste rapport. Ni finner båda artiklarna nedan.

Ännu fler avtal för White Pearl Technology Group

White Pearl fortsätter att offentliggöra positiva nyheter då de under veckan har signerat ytterligare avtal till ett värde om cirka 22 MSEK. 

Veckans blogginlägg

Våra bloggare har tidigare i veckan skrivit om exempelvis pensionen samt Hemnet. Sist men inte minst vill vi på TradeVenue säga ett stort grattis till vår kära bloggare Cristofer som har erhållit ett nytt bokkontrakt för en ny bok. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.