Veckobrev
14 Jun, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.24

Veckobrev och aktienyheter v.24

Uppdaterad:
17 Jun, 2024

Ännu en vecka har gått mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta veckan som gått på TradeVenue. I dagens veckobrev kan du bland annat läsa mer om ett bolag som har kammat hem ett pris på en gala samt om ett bolag som lyckades öka rörelseresultatet med över 30% under räkenskapsåret 2023/24. I vanlig ordning ser vi även till att dela blogginlägg från våra fantastiska bloggare.

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Veckans bolag är Gaming Corps som lyckades kamma hem ett silver på den prestigefyllda galan EGR B2B Awards 2024.

Veckans emission

Det svenska SaaS-bolaget By Mates har utvecklat en plattform där individer kan mötas och utvecklas i en trygg och säker miljö. På kort tid har plattformen växt kraftigt och den har idag ungefär 40 000 medlemmar.

För att kunna öka tillväxttakten genomför företaget just nu en nyemission om 5 MSEK.

Veckans bolagsrapport

Under veckan offentliggjorde Sibek sin bokslutskommuniké för 2023/24 där de under perioden lyckades uppnå en omsättning om 143,7 (118,0) MSEK och ett rörelseresultat om 20,0 (14,7) MSEK. Detta motsvarar en tillväxt om 22%, respektive 36%.

Veckans nyhet

Fastpartner har tecknat ett femårigt hyresavtal med PhoneLife avseende 1 400 kvadratmeter. 

Läs även

Veckans blogginlägg

I veckan har våra bloggare bland annat skrivit om att lägga fokus på rätt saker samt om nordiska telekombolag. Dessutom ger Aktiepappa tips kring fastighetsinvesteringar.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.