Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
22 december 2016

Fredagsfunderingen - Är jag kanske en hippiekapitalist?

Ähh vad sjutton det är snart jul..kör fredagsfunderingen redan på nu på torsdag..jag är i varje fall redo för fredag NU!!

Något som är intressant när man inte tillhör någon tydlig kategori i samhället är det här med hur man ska definiera sig själv. (Jag är inte anställd, inte arbetslös, inte pensionerad, inte studerande).  När jag slutade jobba tyckte jag att det vara kul att försöka provocera lite genom att kalla mig för pensionär (det tycker jag fortfarande ibland). Man kan även leka med ord så som ekonomiskt oberoende, fri företagare eller helt enkelt bara FRI. Alla utryck ger olika känslor både hos mig och hos andra. Pensionär då tänker många på någon som sitter på en bänk och matar duvor eller på en strand med en drink i handen...eller kanske går runt på en golfbana. Ekonomiskt oberoende då tror jag att många ser en mycket rik person framför sig, man tänker 100-tals miljoner eller kanske till och med miljarder. Fri företagare tänker många på någon som visserligen är sin egen chef men som sliter i sitt anletes svett för att få vardagen och arbetet att gå ihop och slutligen FRI är en så bred definition att den knappt betyder någonting. 

I relatiteten funkar ingen av dessa beskrivningar på oss..om jag var tvungen att välja så gillar jag pensionär men tyvärr ger det hos många en helt felaktig bild. Vi är ekonomsiskt oberoende men baserat på sparsamhet i första hand inte förmögenhet och företagare är jag också men jag gör precis vad jag själv vill när jag vill så ingen svett i det anletet. Fri är man ju aldrig helt. 

En dag när jag satt hemma vid köksbordet i vårt enkla hem och sammanfattade våra nuvarande tillgångar i ett excelark så slog det mig att vi nog är Hippiekapitalister. Vårt ointresse för flashiga saker och vår ibland alternativa livsstil kan nog utåt sända en del "hippie vibbar" (vi har till och med en VW buss om än av lite modernare slag:-) medan den välomhändertagna om än inte jättestora investeringsportföljen snarare sänder tänkarna till en klassiskt kapitalist.

Så kanske är vi hippiekapitalister? Vad tycker ni? Hur definierar du dig själv? 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar