Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1362
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 oktober 2016

Veckans lästips - Kontorsninja!

Härom veckan tipsade jag om Lars Berges andra bok Svinn. Nu har jag även läst samma Berges debutroman Kontorsninja. Även om Svinn är den bättre av dessa två böcker så är även Kontorsninja väl värd sina timmars läsning.

Även den här gången är det karaktärerna som lyfter alltihop. Berge mejslar skickligt ut kontorskarikatyrer på ett liknande sätt som i The office eller Dilbert. Personer som på olika sätt gått vilse mellan powerpoint presentationer och produktivitetskonsulter. Mest vilse är Jens Janssen bokens huvudperson, han känner inte längre någon motivation trots att han på ytan är relativt framgångsrik. Istället har han skapat ett avancerat system för sig själv där han lyckas utföra sitt nuvarande jobb utan att egentligen göra någonting samtidigt som han med olika metoder skickligt undviker att bli befordrad.

En dag beslutar sig Jens för att gå under jorden...men inte som andra människor i ett annat land eller långt ut i skogen...utan han finner sin tillflykt i det oanvända kontorsförådet. Där lever han gömd allt medan livet utanför pågår "som vanligt" vilket innebär att företaget går sämre och sämre...och går mot den oundvikliga undergången genom ett uppköp från kinesiska investerare som bara vill åt varumärket. 

Ett citat och en siutation som beskriver känslan i boken väl är detta: 

"Inget vi gör här kommer gå till historien. Inget här har någon verklig betydelse. Det finns något poetiskt och vackert i det. Samtidigt är det sorgnilgt att så många kastar bort sitt enda liv här" (Jens Janssen, i telefon med en sexlinje, som lever gömd i Helmtechs kontorsföråd).

Historien tar på slutet några oväntade vändningar vilka är intressanta men i ärlighetens namn så är det karaktärerna och inte handlingen som är denna boks storhet.

Vad läser ni just nu? Något intressant eller roligt? Tar gärna emot tips!

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (10)

Taggar