Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 juni 2017

Lyssningstips - dumma människor är farligare än banditer!

Inlägget nedan innehåller en annonslänk. 

En podd som jag lyssnar på då och då är "The Voluntary Life" vilken drivs av Jake Desyllas - entreprenör, ekonomiskt fri och författare till ett par böcker inte minst Job Free som jag skrivit om här tidigare. Boken Job Free är en stark rekomendation för den som har intresse för ett friare liv. Den kanske finns på ditt bibliotek men annars kan du använda min affiliate länk och köpa den fraktfritt från bokus

I det senaste avsnittet som var riktigt intressant diskuteras hur dumma människor kan vara farligare än banditer. Detta då de både skadar andra och sig själva genom sitt beteende men samtidigt är de så mycket mindre förutsägbara. Diskussionen handlar också om att dumma människor kan finnas inom alla samhällsklasser, utbildningsnivåer etc eftersom dumhet i detta fall inte handlar om intelligens eller bildning utan i detta fall handlar det om socialt beteende. 

Vet inte om jag helt och hållet håller med om allt i detta resonemang men likväl väldigt intressanta tankar. Lyssnar gärna på avsnittet (som du finner här eller i din podcatcher) som bara är cirka 10 minuter långt och återkom och gärna med dina kommentarer och funderingar! 

Taggar (blogg): 
5 november 2016

Podd tips - #sparadkrona!

Det är ingen stor hemlighet att jag lyssnar på väldigt mycket poddar. Det är ett bra sätt att lära sig om nya saker och hålla sig uppdaterad utan att vara bunden vid en skärm eller på en plats. Att lyssna medan man viker tvätt, lagar mat eller promenerar till bibiloteket gör att man kan hinna med mer under en dag jämfört med att sitta och titta på TV, youtube eller läsa. Inte för att jag undviker dessa andra medier men radio och podd är definitivt favoriten. 

Det första exemplet på något riktigt bra från den senaste veckan är senaste avsnittet av 25 minuter med Daniel Richter (styrkelabbet) vilket handlade en del om träning men framförallt om att bygga en verksamhet samt (något överaskande) om hur viktig sparandegrad är för att vara fri att ta egna beslut kring hur man disponerar sin tid, vågar starta en egen verksamhet och får mer tid med familjen. 

Mer sparad krona och övrig livsvisdom kom i framgångspodden som denna gång gästades av mr #sparadkrona Gunther Mårder. En lite rolig grej var dock att avsnittet sponsrades av VW Amarok...en stor bränsletörstig Pick-up av närmast Amerikansktstuk. Inköp av en sådan är troligen är det värsta ekonomiska beslut någon någonsin kan ta. 

För den som vill ha något mer lättsamt så kan det vara kul att lyssna på Sveriges Radio podden Snedtänkt med Kalle Lind "Bloggen som pratar om såndant inga andra talar om" Denna gång handlar det om högt och lågt om musikaler. Kalle Lind måste vara svensk mästare i meningslöst vetande speciellt fokus på allt som hände före 1980. 

Detta var bra några av de saker jag kunnat lyssna på denna vecka! Vad lyssnar, läser och tittar ni andra på?

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar