Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 oktober 2016

Fredagsfunderingen - Vansinnig behandling av husdjur?

Vi har inga husdjur i vår familj, förutom de tre små aporna som sägs vara  våra barn. Det här inlägget har legat och pyrt ett tag hos mig därför jag tänker att det kanske kan skapa en del negativa känslor men nu måste jag ändå ställa frågan för att jag undrar. 

För mig är det väldigt naturligt att vara djurvän, man ska aldrig medvetet skapa onödigt lidande för djur. Som utomståendbetraktare måste jag dock säga att det här med husdjur verkligen börjar spåra ur. När hästar går hos sjukgymnast,  hundar får rullstol och gnagare behandlas för cancer då har det då inte gått några steg för långt? När någon som inte är oändligt förmögen lägger tiotusentals kronor och mängder med tid på att behandla ett djur vars enda uppgift är att vara sällskap till familjen så tycker jag att det går lite för långt. Dessutom är jag tveksam till om detta är djurvänligt. Djur har visserligen ett medvetande men inte på samma vis som människor och de är mycket mer fysiska och jag tror inte att djur tänker över sin egen dödlighet på det sätt som vi gör..de vill bara springa och ha det roligt..få lite mat och så är det bra med det. 

Tror att det är väldigt bra att barn får möjlighet att umgås med djur vilket jag anser föder en starkare empati för allt levande. För den sakens skulle tycker jag inte att djur ska börja behandlas som människor. När timmevis av tid på tillexempel barnkanalen går åt för att visa hur man räddar en förvirrad ekorre eller en katt med magsjuka så kan man ju undra om detta är rimligt. Att istället visa hur en hund hjälper en blind människa eller en polis, eller hur en lantbrukare jobbar med djuren (på gott och ont). 

Djur som mår bra är glada och bekymmerslösa, de älskar sina ägare vilkorslöst. Detta kan vara en mycket härlig känsla för många, kanske till och med en form av medicin. Men vissa behandlingar som idag görs på djur tycker jag till och med är tveksamma på människor. Mycket avancerade, tidskrävande, jobbiga och dyra behandlingar som i bästa fall ger en kort och "lågvärdig" förlängning av livet. Min tolkning av detta är att vi för det första tycker att det är enklare att engagera oss i dessa små problem än att engagera oss i de verkliga problemen i världen. Dessutom vill vi inte riktigt erkänna att sjukdom och död faktiskt existerar och att våra husdjur med sin kortare livslängd dessutom kommer vandra den vägen ganska snart. 

Min åsikt är att djur ska behandlas väl medan de lever och är vid god vigör. Därefter är i de allra flesta fall den enda behandling som behövs för att vara human. Nämligen en spruta med avlivningsvätska för att göra plågan kort...på det viset kan vi lära oss flera saker. Vi kan lära oss att behandla djur väl, vi kan lära oss att livet tillsist tar slut och vi kan lära oss att djur är djur och dessa lever så länge som de är vid god vigör. 

Det är inte humant att hålla djur vid liv till vilket kostnad i lidande och pengar som helst. Djuret kan få somna på ett bra sätt och pengarna i den mån du har dem i överflöd kan användas till att rädda ett mänskligt barn eller dig själv...eller införskaffa ett nytt lyckligt djur i god vigör. 

Har du hjusdjur? Vad tänker du om avancerad sjukvårt för sällskapsdjur? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar