Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1365
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 december 2016

Småförändringar i portföljen - ränta, valuta och energipriser!

Som vanligt är det ungefär lika roligt att kolla på min portfölj som det är att kolla på färg som torkar. Vissa bolag har i och för sig rört sig rätt mycket men om man tittar på totalen så är det en fortsatt positiv trend men långsamt som en snigel så som det ska vara.

Månadsköpet föll på Investor som väntat och värdet är nu uppe i en försvarbar nivå nu blir det ett innehav bland många som får mer pengar när jag tycker att det blir bra lägen. 

Har även gjort ett för mig ovanlig avyttring när jag minskade innehavet i Hafslund med 10% efter att aktien gått starkt. Det är vårt största innehav med god marginal och jag tror fortsatt på bolaget men tyngden i portföljen blev tillsist för stor så då blev det en liten försäljning på margnalen. Hafslund gynnas av högre energipriser och högre ränta varför de har gått upp relativt mycket på senare tid. Efter försäljningen finns det nu knappt 30 tusen i likvider på depå, som kommer investeras inom kort. Får se vad det kan bli för kul..kanske Axfood. 

Mina REITs är tvärt om mot Hafslund känsliga för ränteuppgång varför de har gått ner en del efter Trumpsegern samtidigt som dollarn har förstärkts mot kronan vilket delvis motverkar fallet. Om kurserna går ner ytterliggare så kan det tänkas att det blir köp framöver. Lendify experimmentet fortsätter som beskrivet i inlägget från igår.

Lite pengar ligger och skrotar på ett konto hos SBAB och ger 0,7% ränta...dessa pengar är på väg in på börsen men med en takt på 25 tkr i månaden så tar det en stund. I januari får jag dessutom avgångsvederlag från min tidigare arbetsgivare motsvarande 6 månadslöner...så det kommer påfyllning snart....tack för det. Kommer nog kännas konstigt att få sin högsta inkomst någonsin ett år efter avslutat värv. 

Som välkänt för dom av er som regelbundet läser bloggen så har jag mina investeringar hos Nordnet och Lendify. Om ni inte redan använder dom kan jag varmt rekomendera att ni går in och registrerar er som användare och ser vad de har att erbjuda om ni sedan väljer att fortsätta som kunder är ju helt upp till er. Om ni gör det och använder mina länkar ovan så får jag en liten summa som tack för detta. Om ni undrar vad målet med detta är för Farbror Fri så tipsar jag om att ni går in och läser detta inlägg om hur jag ser på min mission framöver. Sammanfattat kan dock sägas att alla eventuella inkomster återinvesteras i att göra bloggen bättre och att förhoppningsvis kunna komma ut och föreläs i framtiden.   

Hur har era portföljer utvecklats den senaste månaden efter Trump, Opecmöten med mera? Tråkigt hoppas jag:-)

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar