Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1362
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 september 2016

Att spara MED barnen - utfall efter ett år!

För drygt ett år sedan så slutade vi att spara till barnen (fram till dess hade vi satt undan barnbidraget i några fonder vilka är syliga på shareville för den som är intresserad). Vi beslutade istället för att spara MED barnen med fokus på aktiviteter tillsammans. Samma belopp 3754 kr i månaden sätts av för att göra saker tillsammans med två olika tidsperspektiv 

  1. 3000 kr i månaden sätts undan för att göra en större resa (när även frun är fri) vilket nu efter 14 månader är 42 000 som står på ett sparkonto hos SBAB vilket ger 0,7% ränta...inte kul men ändå nått. Tanken är att senast 2018 åka på en flera månader lång resa i nordamerika. 
  2. 754 kronor i månaden (ca 9 000 kr per år) sätts undan till aktiviteter innevarande år. Perioden för sparandet är läsår så innan sommaren gjorde vi ett "uttag" ur fonden som barnen sedan har fått vara med och bestämma vad vi skulle göra. Denna sommar när vi varit mest hemma blev det en studsmatta, några roliga utflykter och ett besök på nöjesfält. När sommaren nu är summerad visade det sig att vi hade 3 150 kr kvar vilket barnen fick vara med och investera och de valde att köpa 3 aktier i Volkswagen...för "vi har en sån bil", "Scania gör bra lastbilar"...och "Porsche är en häftig sportbil". Kanske inte den skarpaste analysen men det kan mycket väl vara början på ett begynnande spar/investeringsintresse.  

Sammantaget tycker jag att det här är ett kul sätt att spara tillsammans och få alla att känna sig delaktiga. Våra barn är fortfarande små 8, 6 och 3) så de kan ju inte besluta så jättemycket själva men gradvis så hoppas vi att de ska ta större och större ansvar för dessa "gemensamma" pengar! 

Hur gör ni andra med barnsparande? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (10)

Taggar