Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
2 maj 2016

Lunchanalys: Veckans företag från veckobrevet- Autoliv, underskattad marknadspotential

Igår när jag skickade ut mitt och TradeVenue:s gemensamma veckobrev var det bilsäkerhetsföretaget, Autoliv som blev veckans företag och nu tänkte jag även dela mig mig av tankarna kring bolaget här på bloggen.

Om ni vill ha sådana här bolagstips med mycket mera löpande varje vecka (veckobrevet skickas ut varje söndag) så kan ni anmäla er till utskicken helt gratis här.

 

Autoliv utvecklar produkter för bilsäkerhet till de flesta aktörerna inom bilindustrin. Det kan t.ex. handla om produkter som krockkuddar, säkerhetsbälten, bilbarnstolar och rattar med mera. Autolivs största marknader är Europa och USA.

 

Ett bolag i framkant:

Autoliv ligger idag i framkant inom sin bransch på marknaden runtom i världen. Att de absolut är ett av de ledande företagen i världen inom sina områden har varit väldigt tydligt den senaste tiden då t.ex. konkurrenters produkter har visat sig vara felaktigt i väldigt stora skalor och det har helt klart gynnat Autoliv och till en ännu högre grad visat att de verkligen är den ledande aktören.

 

Motvind blir medvind:

Även Autoliv har dock tidigare åkt på en del tuffa smällar gällande stämningar och andra rättsliga processer och det är en risk som finns i sådana här bolag. Även andra faktorer som t.ex. negativa valutaeffekter och tuffa tider på grund av oron i Kina har under den senaste tiden från och till medfört att Autoliv fått ta emot smällar. Men nu om man kollar i bolagets senaste rapport så ser man att många av dessa faktorer börjar försvinna och framförallt så börjar den organiska tillväxten på allvar komma tillbaka till bolaget. Det förbättrade marknadsläget som Autoliv själva pratade om kan mycket väl peka mot att motvinden håller på att bli medvind.

 

Marknadspotentialen och framtida utveckling:

Hela bilindustrin står helt klart inför väldigt stora förändringar och det är svårt att nu i dagens läge spekulera om vilka bolag som i slutändan kommer bli de stora vinnarna. Det man dock kan konstatera är att bilsäkerhet som Autoliv arbetar med kommer bli mer och mer eftertraktat. Oavsett om det t.ex. är el-bilar som är framtiden eller inte så kommer vårt säkerhetstänk och framförallt våra säkerhetskrav inte minska utan snarare tvärt om. Den vågen har Autoliv kunna ta sig fram riktigt bra på sedan tidigare och byggt upp sin ledande position runt om i världen. Men under de kommande 5-15 åren kommer nästa våg att ta fart och redan nu ser det ut som att Autoliv har en riktigt bra position för att göra samma resa om igen och därför kan det nu på allvar börja bli dags att återigen kolla lite extra på Autoliv.    

 

Hur ser ni på Autoliv?

 

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar