Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 oktober 2016

De senaste inköpen till utdelningsportföljen

Trots en aning turbulenta och volatila börstider så fortsätter jag självklart att bygga vidare på min utdelningsportfölj, eller evighetsmaskinen som jag kallade portföljen för i mitt tidigare inlägg här. Som jag sa förra veckan så ökade jag på mitt innehav i Nokia och nu har jag även gjort ännu fler investeringar.

Till att börja med har jag under de senaste dagarna ökat på mitt innehav i norska Gjensidige. Den nordiska försäkringskoncernen är ett av mina grundinnehav och det är också på så sätt som jag exponerar mig mot finansiella tjänster i min utdelningsportfölj. Gjensidige har tuffat på bra uppåt under en bra tid och därför vill jag fortsätta att följa med den trenden uppåt för det verkar helt klart finnas en riktigt bra och genomgående styrka i bolaget just nu och direktavkastningen på en bra bit över 5 % är ju inte fel den heller.

Jag har även ökat på mitt innehav i Betsson och tillskillnad mot Gjensidige har trenden varit allt annat än uppåt i Betssons fall. Även Betsson är ett av mina grundinnehav och jag som långsiktig investerare är övertygad om att Betsson fortfarande är ett riktigt bra långsiktigt case (annars hade jag inte behållit innehavet) och därför har jag nu börjat köpa på mig aktier och det på riktigt attraktiva nivåer, enligt mig. Jag kommer med stor sannolikhet fortsätta att öka på mitt innehav i Betsson även inom den närmsta tiden.

Avslutningsvis för den här gången så har jag under de senaste dagarna även ökat på mitt innehav i Mc Donalds. Jag har tidigare pratat om pågående förändringar inom Mc Donalds och varför jag fortfarande ser dem som en stark aktör och det kan ni bland annat läsa mer om här. Men för övrigt så har bolagets aktie backat en aning under de senaste månaderna och därför valde jag nu att öka på mitt innehav.

 

Vad har ni köpt på er den senaste tiden?

 

David

20 april 2016

Dagens rapporter: Vad tycker ni?

På listan här nedanför ser ni vilka bolagsrapporter som kommit eller kommer komma in idag och det vi framförallt kan se är att flödet av storbolagsrapporter börjar komma igång ordentligt nu.

Jag själv kommer självklart gå igenom rapporterna från Betsson, Axfood och MTG då jag har dessa bolag i min utdelningsportfölj. Men jag kommer även rikta ett stort fokus mot ABB:s rapport då jag eventuellt är på väg att plocka in det bolaget till just min utdelningsportfölj.

 

Vilka kollar ni på idag och vad tycker ni om de rapporter som kommit in?

 

Trevlig lunch!
David 

 

Taggar (blogg): 
21 mars 2016

Mina senaste inköp till utdelningsportföljen

På grund av att jag har varit på resande fot, både privat under lite semester samt inom jobbet den senaste tiden så har jag inte riktigt hunnit med att skriva om mina senaste aktieaffärer så det tänkte jag göra nu.

Jag har gjort en hel del ökningar i mina innehav i min utdelningsportfölj och det både i svenska och i amerikanska bolag.

Om vi börjar med mina ökningar på den amerikanska börsen så har jag under de senaste veckorna köpt på mig fler aktier i Realty Income, NRG Energy och Exxon. På den svenska fronten har jag ökat på mina innehav i Betsson, SAAB och Swedish Match.

Jag har så här långt i år tagit det ganska lugnt med att sätta mina likvida medel i rullning och det på grund av det rådande marknadsläget. Dock har jag redan sedan slutet av förra året tyckt att det finns mycket som ser väldigt billigt på börserna runt om i världen och därför väljer jag både nu och till viss del den senaste tiden att både avvakta en aning och köpa på mig en hel del aktier, om man nu kan göra det på en och samma gång?

Just nu och inför den närmsta tiden framöver håller jag på att kolla lite extra på McDonalds, Axfood och Altria Group. I dessa bolag känner jag att jag inte riktigt har hittat några jättebra köplägen och när de faktiskt har funnits om vi kollar tillbaka några extra månader i tiden så har jag tyvärr missat dem, även sådant händer ju ibland. Men det dyker alltid upp nya köplägen lite då och då och om det kommer ske i just dessa bolag får framtiden helt enkelt utvisa.

 

 

Har ni köpt på er något intressant under den senaste tiden och har ni några roliga bevakningslistor?

 

David 

10 februari 2016

Ökade i Betsson och ICA Gruppen

Förra veckan ökade jag på mitt innehav i Betsson och det kan ni läsa mer om här. Igår valde jag att köpa ännu fler aktier då jag tycker att värderingen känns väldigt attraktiv i dagens läge. Rapporten som kom förra veckan visade visserligen upp ett svagt resultat men det fanns förklaringar till det och dessa bådar väldigt gott inför framtiden och överlag tycker jag att Betsson visar upp en bra stabilitet, bra utdelning samt en bra tillväxt och potential på lång sikt framöver och det är också därför jag väljer att köpa på mig ännu fler aktier.

Idag kom även ICA Gruppen in med sin rapport och den var faktiskt sämre än väntat på de flesta punkterna. Men återigen så anser jag inte att den är så dålig så att en nedgång på nästan 14 % är berättigad. Dessutom föreslår styrelsen en höjning av utdelningen från 9,50 kronor till 10 kronor och idag motsvarar det en direktavkastning på nästan 4 %. Så allt var alltså inte bara dåligt och det här glappet medförde att jag valde att köpa på mig fler aktier även i ICA Gruppen. Jag är även beredd att köpa lite mer om den fortsätter nedåt under de kommande dagarna.

Jag tycker att investeringarna via min privata utdelningsportfölj och vidarebyggnationen av den har fått en flygande start så här långt i år. Ur det långsiktiga perspektivet tycker jag att jag har kommit över aktier i flera bolag till väldigt attraktiva priser. Det här bådar även gott inför den kommande utdelningssäsongen i Sverige och även inför alla kommande utdelningsperioder också för den delen.

Ett tufft börsklimat behöver inte alltså inte vara negativt utan efter en hel del år på marknaden så tycker jag snarare att det bara är positivt att tuffare perioder kommer ibland så att man kan få ner priserna på aktier lite, vad tycker ni?  

 

David      

5 februari 2016

Bra tajming i Betsson

Ni som följer mig vet att jag håller på att omstrukturera min utdelningsportfölj en del och om ni är nyfikna på att veta mer om det så kan ni läsa mina tidigare inlägg här och här. Hur som helst så kommer Betsson i och med dessa ändringar med tiden bli ett av mina största innehav och därför passade jag idag på att köpa på mig flera aktier i bolaget.

Betssons aktie handlades tidigare idag ned nästan 10 % och då passade jag på att köpa, nu i skrivande stund mellan klockan 14-15 handlas aktien ner ungefär 7 %. Anledningen till nedgången var att Betssons rapport idag togs emot med stor besvikelse på marknaden. Det som oroade marknaden mest var en stor skattepost i Tyskland (trots att bolaget hade kommunicerat om den tidigare) samt att år 2016 har inletts i ett lite lugnare tempo gällande de dagliga intäkterna en vanligtvis.

Om man kollar på rapporten lite mer noggrant och på Betsson överlag så har jag dock inte blivit det minst orolig. Gällande skatteposten i Tyskland så kommer den ge Betsson goda utsikter för framtiden på den marknaden och de minskade dagliga intäkterna tycker jag inte ens behöver kallas för en svacka, i alla fall inte än så länge. Jag tycker fortfarande att de långsiktiga tillväxtpotentialen och utvecklingsförmågan ser väldigt bra ut och därför valde jag som sagt att öka på mitt innehav.

Jag köpte överlag på mig en hel del aktier på strax över 120 kronor idag och det här köpet har gjort att Betsson faktiskt nu är ett av mina största innehav, exakt enligt min plan så den här nedgången i Betsson tycker jag kom väldigt lägligt.

 

Vad tycker ni om Betssons rapport idag? Någon mer här som passade på att köpa aktier?

 

David     

Taggar (blogg): 
18 december 2015

Betsson får ta emot ”Telia-attacker”

Nu i dagarna har det kommit ut information och anklagelser om att Betssons senaste förvärv i Georgien inte har gått rätt till och att de är oegentligheter och så kallade smutsiga affärer inblandade. Den här rapporten kommer ifrån en amerikansk analysfirma och syftet med framtagandet ska ha varit att innan releasen ta positioner för spekulation om att Betssons aktie ska gå ner. Det här är väldigt likt, om inte identiskt med det upplägg som Muddy Waters körde med Telia och bara det tycker jag väcker misstankar.

Betssons vd har själv sagt att han tagit del av den här rapporten för ett tag sedan men att den bara innehåller grundlösa anklagelser och nu överväger till och med bolaget att polisanmäla den här amerikanska analysfirman.

Hela syftet med den här rapporten var som sagt att få aktien att börja röra sig nedåt och till viss del har de lyckats med det men den stora frågan är ju hur mycket av det som sägs som faktiskt stämmer. Jag har inte tagit del av den riktiga rapporten så jag kan inte yttra mig om det men som sagt så verkar hela upplägget väldigt skumt och misstänksamt.

En annan fråga som nu då också dyker upp är om det börjar bli en trend med sådana här rapporter som enbart är till för att röra en aktie i en viss riktning? Om så är fallet och sådana här grundlösa rapporter fortsätter att komma in så anser jag att vi har ett stort problem. Sedan får vi såklart se vart det här fallet med just Betsson kommer att leda men som sagt så tycker jag att det hela verkar väldigt konstigt.

Jag kommer slutligen i alla fall hålla hårt i mina aktier i Betsson och kanske till och med öka på mitt innehav om aktien letar sig nedåt ännu mera och när jag har mer information gällande den här rapporten.

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar