Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 juni 2016

Dagens snackis: En fullskalig e-handel för mat

Dagens snackis blev idag att dagligvaruföretaget Axfoods matvarukedja, Hemköp kommer lanserar en e-handel redan nu efter sommaren. Där ska kunderna kunna beställa varor samt färdigplanerade matkassar.

Axfood sa för några månader sedan att de skulle ta sig in på den digitala marknaden och att man hade inlett ett fåtal tester. Dessa tester såg då dock ganska så små ut så att en sådan här fullskalig lansering kom så pass fort blev verkligen en riktig snackis idag.

Nu blev även Axfood som börsbolag ett ännu mer intressant case på lång sikt, eller vad tycker ni?

 

Trevlig kväll!
David 

31 maj 2016

Dagens snackis: Paradox Interactive succénotering på börsen

Dagens snackis på den svenska börsen blev helt klart spelbolaget Paradox Interactives börsnotering. Aktien steg nästan direkt med strax under 40 % och den hör noteringen innebär att bolaget nu har fått över 20 000 nya aktieägare.

Teckningskursen låg på 33 kronor per aktie och nu när den här börsdagen var slut stängde aktien på 44,40 kronor, det vill säga en uppgång på ungefär 35 %.

Om ni vill veta mer om Paradox Interactives börsnotering så får ni en heltäckande genomgång i videoklippet här nedanför.

 

Ha en fortsatt trevlig kväll!
David 

30 maj 2016

Dagens snackis: En ny miljardorder för SAAB

Dagens snackis idag blev att försvarskoncernen, SAAB meddelade att de fått in ytterligare en miljardorder och den här gången gällde det flygburen övervakning.

SAAB känns nu helt klart som ett av de mest attraktiva företagen på den svenska börsen och det är konstigt att marknaden till viss del fortfarande underskattar bolagets aktie på börsen.

Om koncernen fortsätter att plocka hem miljardordrar i det här tempot så kan SAAB mycket väl bli nästa svenska exportsuccé igen, flera gånger om.

 

Vad tycker ni om SAAB ur ett investeringsmässigt perspektiv?

 

 

David

27 maj 2016

Dagens snackis: Årets Börsbolag

Idag blev det en bra dag för Cloetta, Gränges och Wallenstam då alla dessa bolag fick väldigt fina priser av bland annat Aktiespararna i tävlingen, Årets Börsbolag som ägde rum idag.

Cloetta vann för tredje året i rad priset för bästa IR-webbplats, det vill säga den delen av webbplatsen där aktieägarna hittar användbar information.

Gränges vann priset för bästa delårsrapport för år 2015 och Wallenstam fick tillslut även ett hedersomnämnande.

Frågar ni mig så var dessa priserna riktigt välförtjänta och det var väldigt roligt att just dessa bolag fick lite uppmärksamhet.

 

Tycker ni att rätt vinnare vann? 

 

Trevlig fredagskväll och helg!
David 

26 maj 2016

Dagens snackis: 1,5 miljarder blev över 7 miljarder

Investmentbolaget Lundbergs redovisade vinst i dagens kvartalsrapport blev en riktig snackis på marknaden. Resultatet ökade som sagt från cirka 1,5 miljarder kronor året innan till över 7 miljarder nu.

Det är en fantastisk ökning men man får samtidigt inte glömma bort att det till stor det är redovisningstekniska faktorer som ligger bakom ökningen. Tillskillnad från förra året redovisas nu nämligen Industrivärden med som ett intressebolag i rapporterna.

Kollar man på Lundbergs omsättning så minskade den dock faktiskt med nästan en halv miljard kronor jämfört med förra året. Den resultatökning som dock inte berodde på redovisningen kom till stor del från fastighetsdelen och även om många hävdar att fastighetsmarknaden börjar bli ganska så uppblåst i Sverige så pratade Fredrik Lundberg själv lugnt om framtiden och att den starka trenden ser ut att hålla i sig.

 

Lundbergföretagens aktie steg idag med 1,39 %. 

 

Ha en fortsatt bra torsdagskväll!
David 

25 maj 2016

Dagens snackis: Dubbelt upp från Scania- 5G och självkörande lastbilar

Idag blev dagens snackis dubbla händelser i vårt tidigare svenska börsbolag, Scania. Bolaget började nämligen med att meddela att de tillsammans med Ericsson kommer bli ett av de första företagen i världen att börja använda sig av 5G och det inom deras system för transportkommunikation.

Dubbelt upp blev verkligen dubbelt upp då de sedan även meddelade att de kommer inleda tester för självkörande lastbilar redan nu i år. Testerna kommer att inledas inom gruvsektorn och sedan byggas vidare på därifrån.

En dag som denna kan man inget annat än att tycka att det är lite synd att vår tidigare svenska stolthet nu inte längre är svenskt och går att investera i på börsen i Sverige. Eller vad tycker ni?

 

David 

Taggar (blogg): 
23 maj 2016

Dagens snackis: Fingerprint börjar återköpa aktier

Så fort Fingerprint släpper en nyhet så blir det en ganska så hög uppståndelse kring bolaget. Det har vi märkt många gånger förut och även nu idag då de nämligen gick ut med att de kommer börja återköpa aktier. Syftet med de här återköpen ska vara att öka styrelsens handlingsutrymme när det kommer till t.ex. förvärv och eventuella kapitalanskaffningar.

Fingerprint passade också på att meddela att avstämningsdagen för aktiespliten, där varje befintlig aktie delas upp i fem nya kommer infalla den 30 maj nu i år.

Fingerprints aktie steg idag med + 6,22 %.

 

Vad tycker ni om Fingerprints nya satsning på återköp?

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

Taggar (blogg): 
20 maj 2016

Dagens snackis: Nordea har "trollat bort" miljonvinster

Idag kom det ut att Nordea har "trollat bort" miljonvinster via snåriga skatteupplägg och så kallade räntesnurror när de har sålt några av sina fastigheter. Vi har tidigare sett det här hos t.ex. vårdbolag och apotek men nu har alltså även bankerna gett sig in i matchen.

Det är antagligen egentligen ingenting nytt att de stora börsbolagen använder sig av olika saktteupplägg så den stora frågan här är om det nu börjar komma fram mer och mer och om det skulle vara en trend så kommer bolagen inte bara få betala massa mer skatt på grund av att de upptaxeras utan även också att vissa av vinsterna kanske är hotade i längden.

Vad tror ni hela det uppskruvade läget när det kommer till undvikande av skatt? Tror ni att trenden kommer hålla i sig och att det kan få en negativ effekt i bolagens resultat?

 

Ha en trevlig fredagskväll och helg!
David 

Taggar (blogg): 
18 maj 2016

Dagens snackis: Nya mobiltelefoner från Nokia

Dagens snackis blev att vi snart återigen kommer börja se mobiltelefoner med namnet Nokia på marknaden. Det beror för det första på att Nokia har tecknat ett licensavtal med HMD, som ger HMD rätt att ta fram en nya mobiltelefoner och läsplattor med Nokias varumärke på. Det beror även på att Microsoft som köpte Nokias mobiltelefonverksamhet har sålt den del av mobiltelefonverksamheten som består av enklare mobiltelefoner till just HMD.

Det här medför att Nokia framöver kommer få licensintäkter och då återigen tjäna pengar på mobiltelefoner och nu då även surfplattor. Den stora frågan här är om cirkeln nu är sluten eller om den här verksamheten ska fram och tillbaka fler gånger?

 

 

David

Taggar (blogg): 
25 april 2016

Dagens snackis: Mystiskt handelsstopp i Cherrys aktie

Idag handlade dagens snackis på börsen i Sverige om spelbolaget Cherry. Deras aktie steg nämligen med ungefär 8 % men sedan handelsstoppades aktien, det skedde runt klockan 12:00 idag. 

Cherry själva är väldigt hemlighetsfulla med allt som rör handelsstoppet men det säger att det har skett i samråd med börsen samt att det kommer komma mer information om det under veckan. 

Vad tro ni handelsstoppet handlar om?

 

David 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar