Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 juni 2017

Jag tankar H&M-aktier- och ett hett tips kring just H&M just nu

H&M:s aktie har minst sagt varit omtalad under den senaste tiden då den t.ex. bara i år har tappat nästan 20 % av sitt värde. Det här har fått både media och de flesta investerare att diskutera om huruvida det är köpläge eller inte men det är i princip inte någon som verkar komma fram till något vettigt svar.

Kollar vi på H&M-familjen så kan vi dock se att Stefan Person som är styrelseordförande den senaste tiden har köpt på sig aktier för miljardbelopp men inte ens det har medfört att kursen har vänt uppåt. Jag själv har H&M i min utdelningsportfölj sedan flera år tillbaka och jag har som rubriken lyder fortsatt att tanka aktier nu under ”raset” om man får kalla det så. Huvudanledningen till det är att jag fortfarande anser att H&M som bolag har mycket mer att ge på lång sikt framöver. Det finns mycket att hämta både på nya fysiska marknader och online på internet och den tillväxten vill jag köpa in mig i och nu anser jag att jag får göra det till ett rabatterat pris. Korrelationen mellan H&M:s aktie och företaget har inte varit speciellt marknadsmässig och trovärdig den senaste tiden, i alla fall inte om ni frågar mig.

Visst har H&M precis som alla företag inom detaljhandeln en hel del utmaningar framför sig men går man igenom den senaste tidens rapporter och försäljningssiffror med mera så anser jag inte att H&M har några stora problem. De har absolut utmaningar framför sig men det ser jag samtidigt som en potential och därför har jag som sagt under i princip hela året löpande köpt på mig fler H&M-aktier till min utdelningsportfölj och det kommer jag att fortsätta med så länge dagens nivåer håller i sig. Jag räknar visserligen inte att göra någon jättebra affär på några månaders sikt men det är jag heller inte intresserad av. Utan jag kollar enbart på det långsiktiga och på flera år framöver och då tycker jag att H&M:s aktie ser riktigt attraktiv ut.

Jag tror att de flesta av er har läst om hur H&M:s styrelseordförande, Stefan Persson den senaste tiden har köpt på sig en hel del aktier i bolaget, precis som jag pratade om tidigare. Men jag vill även passa på att ge er ett väldigt hett tips kring H&M just nu och det är att ni tar del av Aktiespararnas exklusiva intervju med H&M:s vd, Karl-Johan Persson. Intervjun innehåller alltifrån svar på tal på all kritik för den dåliga aktieutvecklingen till prat om den enligt honom strålande framtiden och att det är nu H&M ska börja sköra sina framgångar. Ni hittar intervjun här.  

 

Hur går era tankar kring H&M?

 

David 

Taggar (blogg): 
23 april 2016

Veckans boktips: HandelsMännen- Så skapade Erling och Stefan Persson sitt modeimperium

Den här veckan tänkte jag tipsa er läsare om en av de få böcker som faktiskt berättar historien om vårt svenska underverk, H&M. Det finns gott om böcker om olika finansfamiljer och svenska företag men när det kommer till just H&M så anser i alla fal jag att det där är väldigt glest på den fronten och det är just av den anledningen som jag även tycker att den här boken är riktigt bra.

Boken i sig fokuserar på hur hela grunden för H&M blev till och hur den via att Erling Persson såg det knappt ingen annan såg, nämligen att kläder också är en färskvara kunde leda till att H&M byggdes upp och blev ett bolag som finns i en rad olika länder, har tusentals anställda och omsätter miljardbelopp. Erling Persson grundade H&M i en gammal fiskaffär och det hela var faktiskt mer eller mindre en slump och det är just sådana detaljer som också gör boken så intressant.

Jag gillar även när det finns en tydlig närhet till det en bok handlar om och i det här fallet bygger hela boken på intervjuer med Erling och Stefan Persson och på historier från H&M:s medarbetare. Om ni också vill läsa den så kostar den 219 kronor hos Adlibris och 216 kronor hos Bokus och för dessa pengar får ni ta del av historien kring ett av Sveriges mest populära börsbolag.

 

 

Trevlig läsning!
David 

Taggar (blogg): 
29 januari 2016

Köpte H&M och Tele2

Både H&M och Tele2 har fått ta en hel del stryk på börsen nu under veckan och det på grund av att marknaden inte alls gillade deras rapporter. Jag själv är dock inte lika negativ som marknaden så eftersom att både H&M:s och Tele2:s aktie fortsatte nedåt även idag så passade jag på att öka på minna innehav en del, via min utdelningsportfölj.

Om vi börjar med H&M så tycker jag att deras rapport var ganska så stabil ändå och egentligen tyckte nog även marknaden det men det var att utdelningen inte planeras att höjas som blev den stora besvikelsen. Det blev även jag besviken på men ur det långsiktiga perspektivet så tror jag att det här bara är ett hack i kurvan och direktavkastningen ligger fortfarande på mellan 3-4 % och dessutom handlas också aktien under 280 kronor (i skrivande stund) och det anser jag är ett riktigt bra långsiktigt köpläge. Därför passade jag som sagt på att tanka in lite mer H&M-aktier till min utdelningsportfölj nu idag.

Tele2:s rapport blev också en besvikelse på de flesta hålla och kanter, i alla fall ur marknadens perspektiv. Men när man kollar på den lite noggrannare än enbart på det som det skrivs om i media så anser jag att det i princip kom in så som den var förväntad att komma in. Marknaden blev framförallt besviken över framtidsutsikterna för år 2016 och även om jag förstår resonemanget så var dessa saker också mer eller mindre väntade för mig. Dessutom så flaggade de för en höjd utdelning från tidigare 4,85 kronor till 5,35 kronor och det är jag väldigt nöjd över. Det medför att bolagets direktavkastning just nu ligger på mellan 7-8 % vilket är relativt ovanligt på den svenska börsen. Jag tycker alltså att även Tele2 är väldigt attraktivt värderat ur ett långsiktigt perspektiv just och därför passade jag på att köpa på mig fler aktier även där.

Jag tycker att det är fantastiskt med rapportsäsong då fokus riktas mer mot bolagen på börsen och för att det då ofta uppstår sådana här köplägen i storbolagen på börsen, vilket det inte gör på samma sätt i vanliga fall. Om marknaden enligt mig fortsätter att skapa ett glapp mellan bolagens värderingar på börsen så kommer jag gå ganska aggressivt fram och köpa på mig en hel del aktier, framförallt för att positionera mig ytterligare inför den kommande utdelningssäsongen.

 

Vad anser ni om rapportperioden så här långt? Passar ni också på att köpa en del aktier?

 

David          

Taggar (blogg): 
8 januari 2016

När det är blod på gatorna köper man…

Ett gammalt yttryck säger att det är när det är blod på gatorna som man ska köpa på sig tillgångar. Även om det självklart inte rinner något blod på vara gator i Sverige (tack och lov) så har vi helt klart fått en blodröd start på det här ny börsåret. I skrivande stund har börsen gått ner ungefär 5 % så här långt i år så år 2016 skiljer sig redan från mängden då vi mer eller mindre har blivit vana vid att nästan alltid få en positiv inledning på börsåret.

På ett sett kan man alltså säga att börsen har gjort oss besviken så här långt i år men ur mitt perspektiv så tycker jag faktiskt att den här inledningen har varit ganska så trevlig. Det på grund av att jag nu under de senaste dagarna fick möjlighet att öka på många av mina innehav ytterligare och det dessutom på väldigt attraktiva nivåer.

De innehav som jag har ökat på är Altria Group och NRG Energy i USA, Gjensidige i Norge och Swedish Match och H&M i Sverige. Det är som ni kan se en väldigt blandad kompott men eftersom att alla innehav i min utdelningsportfölj är sådana som jag tror på ur ett väldigt långsiktigt perspektiv och som jag med stor sannolikhet aldrig kommer att sälja så blir i stort sett alla lite större nedgångar ett köpläge för mig.

Redan innan årsskiftet kände jag att jag var väldigt bra positionerad inför den kommande utdelningssäsongen. Den känslan har nu förstärkts ännu mer i och med de här senaste köpen och jag ser fram emot att flödet av likvida medel till min portfölj snart drar igång på allvar.

 

Hur har ni agerat så här långt i år? Har ni passat på att köpa eller har ni bara kollat på de röda siffrorna och försökt att tänka på annat?

 

 

Trevlig fredagslunch!
David 

9 december 2015

H&M växer så det knakar, är online den nya framgångssagan?

Idag har jag satt ihop en snabbgenomgång av H&M som jag för övrigt också har som innehav i min utdelningsportfölj.

Det jag gillar mest hos H&M är deras stabila grund som kombineras med ganska så kraftiga expansionsplaner. Det börjar även kännas som och man börjar även se att det även finns en väldigt positiv framtid inom onlinehandel för bolaget och det är en av de mest intressanta faktorerna när det kommer till tillväxten, enligt mig.

 

Vad tycker ni om H&M och deras framtidsutsikter?

 

David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar