Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 november 2015

Historiken säger en del men långt ifrån allt

När det kommer till investeringar i olika företag så gillar många att kolla på historiken för att man på så sätt ska försöka få en bild av potentialen inför framtiden. Att kolla bakåt i tiden är extra populärt när det kommer till utdelningsbolag och utdelningar. Jag själv kollar väldigt mycket på t.ex. utdelningshistoriken, hur långt tillbaka i tiden som bolaget har delat ut pengar till sina aktieägare och hur utdelningstillväxten har sett ut och så vidare. Det är inget fel med att kolla på den här informationen och ta med den i sina beräkningar men man måste även känna till att historiken är det som har varit och det som har skett och framtiden är det som kommer att ske. Det finns alltid en möjlighet att historiken inte kommer ha någonting att göra med framtiden och även det är en väldigt viktig faktor som man måste tänka på och räkna med.

Det här får vi ett klart och tydligt exempel på om vi kollar på Deutsche Banks senaste uttalande. Deutsche Bank i modern form och så som vi känner till banken har delat ut pengar enda sedan starten år 1952. Men nu planerar banken att ställa in utdelningen för att stärka sin finansiella ställning. En utdelningskedja på över 60 år håller nu alltså på att brytas och om så skulle bli fallet så spelar historiken ingen roll. Det är de framtida förutsättningarna som styr det här och när man ser det så här så blir det mer tydligt att det är framtiden som är viktigast och inte det som redan har hänt.

Det här är väldigt viktigt att tänka på när man gör sina investeringar så se till att inte kolla på historiken för mycket och att absolut inte bli för bekväm och säker på grund av historiken. Det är framtiden som kommer spela roll för alla investeringar och det är viktigt att man inte glömmer bort det.

 
David 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar