Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 april 2016

Lunchanalys: Matse, en uppköpskandidat om någon börjar agera…

Företaget Matse Holding som driver Mat.se, Kokaihop.se, Spisa.nu och Cold Cargo har under den senaste tiden jobbat på nästan helt i det tysta och det begränsade intresset för aktien tror jag beror på att det inte riktigt har funnits eller ser ut att finnas några ordentliga triggers för bolaget och aktien inom den närmsta tiden.

Trots det lilla intresset för Matse Holding så har de visat upp en ganska så bra omsättningsökning och förra året låg den på ungefär 50 %. Omsättningen låg under år 2015 på ungefär mellan 60-70 miljoner kronor och det kan t.ex. jämföras med hela Matse Holdings börsvärde som ligger på cirka 170 miljoner kronor. Tillväxten ser även ut att kunna fortsätta att växa då Matse Holding både växer rent geografiskt i Sverige och via nya tjänster och idéer så överlag ser framtiden väldigt ljus ut för Matse Holding.  

En sak som jag ser som extra intressant hos just Matse Holding är möjligheterna kring ett eventuellt uppköp. Så som jag ser det så finns det flera aktörer på marknaden som kan tänka sig att köpa upp hela Matse Holding. Företaget har idag en fungerande verksamhet i flera storstäder som många skulle kunna dra nytta av, bygga vidare på och implementera i sin egen befintliga verksamhet. Via att köpa Matse Holding och även andra liknande bolag på marknaden kan köparen spara mycket tid och pengar för verksamheten är i dagens läge som sagt i fullgång och helt fungerande och det brukar värderas ganska så högt värderat hos eventuella köpare. Ett sådant här eventuellt uppköp av Matse Holding kan jämföras en hel del med försäljningen av Linas Matkasse som ägde rum för inte allt så länge sedan och där både Axfood och ICA Gruppen var inblandade men som till slut hoppade av budgivningen.  

Jag skulle vilja se mer att aktörer som just t.ex. Ica Gruppen och Axfood började ”dammsuga” marknaden på sådana här mindre bolag redan nu i dagens läge när man kan få till bra uppköps-priser. Matse Holding är idag värt ungefär 170 miljoner kronor på börsen och om man lägger på en liten premie på det så borde det kunna bli ett väldigt attraktivt köp för t.ex. de aktörer som jag nämnde här ovanför. Det finns idag ganska gott om sådana här lite mindre bolag inom branschen för mat på internet i Sverige men det läget kan antagligen förändras snabbt då det finns många som vill vara med i kampen på lång sikt. Jag tror bara att det är en tidsfråga innan uppköp efter uppköp blir aktuellt gällande sådana här bolag i Sverige och om då t.ex. Ica Gruppen och Axfood skulle vänta tills det börjar ta fart så kan det antagligen vara för sent.

Via min utdelningsportfölj äger jag både Ica Gruppen och Axfood och jag skulle faktiskt vilja se att de båda ”steppar” upp lite gällande det här och verkligen tar tag i sina avdelningar för mat på internet innan det är försent och för dyrt. Dessutom håller jag på att snegla på just Matse Holding men det via mitt företagas investeringsportfölj så vem vet, jag kanske blir exponerad mot Matse Holding på flera sätt framöver.

 

Har ni några intressanta tankar eller åsikter om Matse Holding?

 
David     

 

Taggar (blogg): 
31 mars 2016

Satsar hårdare på mina företagsinvesteringar

Under de senaste månaderna har jag i princip avvaktat helt när det kommer till de investeringar som jag gör via mitt företag. Den delen av bolagets verksamhet har legat på is dels för att jag ägnat mycket tid åt annat nu i början av det här åren samt för att jag medvetet har avvaktat. Min avvaktande inställning har framförallt berott på det volatila läget och eftersom att dessa investeringar i princip bara riktar sig mot mindre så kallade framtidsbolag så har avvaktandet varit ännu mer befogat då volatiliteten just hos dessa bolag och aktier oftast är ännu högre.

Under den här tiden har mitt bolag då även samlat på sig en hel del likvida medel i sin portfölj och nu under den senaste tiden har jag på allvar börjat kolla på nya investering igen. Jag började med att gå igenom mina nuvarande innehav (kolla in min företagsportfölj här) ordentligt ytterligare en gång och jag kommer inte göra mig av med något av dem i dagens läge utan snarare göra några ökningar nu framöver.

Sedan har jag även börjat kika på en del nya bolag och just nu har jag min arbetsplats översvämmad med information och olika papper om GWS Production, Catella, Black Earth Farming, Minesto, SolTech Energy Sweden, Matse och Mavshack. Det är inte säkert att jag kommer investera i något av dessa bolag men det är de jag just nu håller på att analysera och än så länge har jag då inte kommit fram till något resultat.

Som ni ser är det nästan bara lite mindre bolag där det finns många frågetecken men en enligt mig bra potential som jag kollar på och det är exakt så som mitt företags investeringsstrategi ser ut. Tillskillnad från min privata utdelningsportfölj där jag jagar stora och stabila bolag som jag antagligen aldrig kommer sälja av så är jag här på jakt efter en högre tillväxt rent kursmässigt så att jag kan göra en exit efter ett visst antal år, det kan bli alltifrån ett år till t.ex. 20 år, jag vill helt enkelt låta företagen jobba och försöka utvecklas så att jag verkligen får ta del av potentialen så det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta nu i dagens läge.   

 

Har ni något intressant att säga och tillägga om några av dessa bolag?

 

David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar