Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 juni 2017

Jag tankar H&M-aktier- och ett hett tips kring just H&M just nu

H&M:s aktie har minst sagt varit omtalad under den senaste tiden då den t.ex. bara i år har tappat nästan 20 % av sitt värde. Det här har fått både media och de flesta investerare att diskutera om huruvida det är köpläge eller inte men det är i princip inte någon som verkar komma fram till något vettigt svar.

Kollar vi på H&M-familjen så kan vi dock se att Stefan Person som är styrelseordförande den senaste tiden har köpt på sig aktier för miljardbelopp men inte ens det har medfört att kursen har vänt uppåt. Jag själv har H&M i min utdelningsportfölj sedan flera år tillbaka och jag har som rubriken lyder fortsatt att tanka aktier nu under ”raset” om man får kalla det så. Huvudanledningen till det är att jag fortfarande anser att H&M som bolag har mycket mer att ge på lång sikt framöver. Det finns mycket att hämta både på nya fysiska marknader och online på internet och den tillväxten vill jag köpa in mig i och nu anser jag att jag får göra det till ett rabatterat pris. Korrelationen mellan H&M:s aktie och företaget har inte varit speciellt marknadsmässig och trovärdig den senaste tiden, i alla fall inte om ni frågar mig.

Visst har H&M precis som alla företag inom detaljhandeln en hel del utmaningar framför sig men går man igenom den senaste tidens rapporter och försäljningssiffror med mera så anser jag inte att H&M har några stora problem. De har absolut utmaningar framför sig men det ser jag samtidigt som en potential och därför har jag som sagt under i princip hela året löpande köpt på mig fler H&M-aktier till min utdelningsportfölj och det kommer jag att fortsätta med så länge dagens nivåer håller i sig. Jag räknar visserligen inte att göra någon jättebra affär på några månaders sikt men det är jag heller inte intresserad av. Utan jag kollar enbart på det långsiktiga och på flera år framöver och då tycker jag att H&M:s aktie ser riktigt attraktiv ut.

Jag tror att de flesta av er har läst om hur H&M:s styrelseordförande, Stefan Persson den senaste tiden har köpt på sig en hel del aktier i bolaget, precis som jag pratade om tidigare. Men jag vill även passa på att ge er ett väldigt hett tips kring H&M just nu och det är att ni tar del av Aktiespararnas exklusiva intervju med H&M:s vd, Karl-Johan Persson. Intervjun innehåller alltifrån svar på tal på all kritik för den dåliga aktieutvecklingen till prat om den enligt honom strålande framtiden och att det är nu H&M ska börja sköra sina framgångar. Ni hittar intervjun här.  

 

Hur går era tankar kring H&M?

 

David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar