Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 oktober 2016

Veckans ”citat”: ”Om kriget inte är ditt…

Den här veckan tänkte jag visa er ett citat som många kanske tycker är väldigt grovt och hårt men som man faktiskt kan dra nytta av när det kommer till investeringar och när det kommer till livet.

Veckans citat är: ”Om kriget inte är ditt, välj den vinnande sidan och dra nytta av det”

Det här ursprungliga citat innehöll från början inte den sista delen, ”och dra nytta av det” utan den har jag själv lagt till. Jag tolkar dessa ord som att man inte ska lägga massa tid och energi på tjafs och skit som inte rör en själv eller skapar något värde. Men om man måste lägga sig i sådan skit så ska man alltid välja den vinnande sidan och om man kan se till att man själv får ut någonting av det för annars är det inte värt att lägga sig i från början.

 

Det här försöker i alla fall jag tillämpa i livet och när det kommer till mina investeringar, gör ni?

 

Trevlig kväll!
David   

Taggar (blogg): 
14 juli 2016

Veckans ”citat”: ”Om du inte är beredd eller villig att delta i en nyemission…

Den här veckans citat är, ”Om du inte är beredd eller villig att delta i en nyemission bör du inte investera i företaget alls”

Hela grundtanken med en långsiktig investering är såklart alltid (eller bör i alla fall vara) att man tror på respektive företag och vill därför ta del av deras utveckling och vara med på deras fortsatta resa. Den grundtanken bör även innehålla viljan att stötta företaget t.ex. via en nyemission om läget blir tufft eller om de behöver ny finansiering av någon annan anledning, till t.ex. ett visst projekt eller investering med mera.

Om man inte är beredd att delta i en nyemission kommer inte bara ens aktier spädas ut om så skulle bli fallet, då innebär det att man på något underliggande sätt egentligen heller inte tror på företaget och då har man missat hela grundtanken. Självklart finns det olika typer av nyemissioner och olika anledningar till att företag väljer att genomföra dem men och självklart måste man bedöma varje enskild situation när den väl kommer men grundtanken bör i alla fall vara att man ska tro så mycket på ett företag man investerar i på lång sikt så att man är beredd att delta i en nyemission och stötta det om så behövs.

 

Vad tycker ni om det här tankesättet?

 

David         

Taggar (blogg): 
1 juli 2016

Veckans ”citat”: ”Ett finansgeni är en person som tjänar sina pengar snabbare än…”

Då har vi återigen kommit till den delen av veckan då ni förhoppningsvis kommer att inspireras av veckans citat och den här veckan tycker jag att det här citatet passar in väldigt bra: ”Ett finansgeni är en person som tjänar sina pengar snabbare än hans familj kan göra av med dem”

Anledningen till att jag tycker att det här citatet är så pass bra är för att de på ett väldigt konkret sätt visar att allt egentligen handlar om enkel plus och minus. Om man kan se till att sin familj eller sitt hushåll varje månad, varje vecka och varje dag hela tiden ligger på plus, det behöver inte vara jättemycket men bara lite så kommer man kunna tjäna väldigt mycket pengar i längden.

Jag är övertygad om att alla skulle kunna uppnå det här om man bara är intresserad och vem är egentligen inte intresserad av att bygga upp en förmögenhet i längden?

 

Har ni några konkreta tips som gör att ni löpande kan hamna på plus?

 

David 

18 maj 2016

Veckans ”citat”: ”Strength doesn't come from physical capacity but from…”

Den här veckans citat som förhoppningsvis på något sätt ska inspirera och hjälpa er är; ”Strength doesn't come from physical capacity but from indomitable will” som den indiska advokaten och politikern, Mahatma Gandhi en gång sa.

Frågar ni mig så ligger det väldigt mycket sanning i dessa ord för om man bara har viljan att göra något så kommer det oftast på något sätt gå. Sedan om det man vill är rätt eller inte spelar inte så stor roll för om man hela tiden vill och verkligen försöker så kommer det någon gång bli rätt och just det är ovärderligt.

Så se till att verkligen vilja om ni ska satsa på något, oavsett om det handlar om investeringar eller företagande m.m. för den viljan kan många gånger bli skillnaden mellan ett mediokert och ett fantastiskt resultat. Det kan vara värt att tänka på!

 

David  

Taggar (blogg): 
5 maj 2016

Veckans ”citat”: ”All roads that lead to success have to pass through…

Den här veckan tänkte jag dela med mig av citatet: ”All roads that lead to success have to pass through hard work boulevard at some point” som föreläsaren och inspiratören, Eric Thomas en gång sa.

Oavsett om det handlar om att göra investeringar, starta företag eller någonting annat så är det många som tror att allt kommer gå som på en spikrak väg framåt och bara hur bra som helst. Det trodde jag också i början och för ett antal år sedan men desto mer erfarenheter och lärdomar man samlar på sig desto mer inser man att allt någon gång kommer stöta på ett hinder eller ett ställa där vägen inte är lika spikrak och öppen längre men det är inget konstigt med det. Det är dessutom på dessa ställen, där man måste navigera sig fram, köra om andra och verkligen planera sin körning som man lär sig och utvecklas mest så utan den sträckan skulle det antagligen inte finnas någon framgång överhuvudtaget.

Det här tycker jag absolut är värt att tänka på och desto tidigare man kan göra det, oavsett vad det gäller desto mer framgångsrik kommer man att bli.

 

Trevlig kväll!
David    

Taggar (blogg): 
20 april 2016

Veckans ”citat”: Education is the most powerful weapon which you can…

Den här veckan får den tyvärr numera avlidna, Nelson Mandela stå för veckans citat och han sa en gång att: ”education is the most powerful weapon which you can use to change the world” och frågar ni mig så kan man inte ha mer rätt.

Vi kan göra det väldigt enkelt via att fråga oss själva vad vi skulle kunna åstadkomma utan någon kunskap och någonting? Kunskap i sin tur kommer från just olika sorters utbildningar, oavsett om det handlar om att lära sig själv någonting via att läsa eller testa på saker i praktiken eller om att t.ex. utbildar sig på ett universitet och det är just med sådan kunskap som man kan förändra eller åstadkomma någonting.   

Med andra ord så är alltså kunskap A och O, hur ser ni på det? Har ni några intressanta knep för att ta in ny kunskap?

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

16 april 2016

Veckans ”citat” från Kina: ”Innovation is an inexhaustible engine for…

Även om man kanske inte alltid håller med Kinas premiärminister, Li Keqiang så sa han en gång någonting som jag fastnade för och som fick bli veckans citat den här veckan. Det han sa var att, ”innovation is an inexhaustible engine for an economic development” och det tyckte jag var riktigt bra sagt.

Så länge det finns innovation i våra samhällen så kommer det alltid att vara ett bränsle eller då en motor för ekonomisk utveckling och även en sådan drivkraft som heller inte tar slut eller dör ut. För det fina med innovation är att det fenomenet hela tiden utvecklas och anpassar sig efter rådande omständigheter och om man bara har en viss grad innovation hela tiden så kommer man komma väldigt långt, håller ni med mig eller rättare sagt, håller ni med Li Keqiang?

 

Trevlig lördag!
David 

Taggar (blogg): 
8 april 2016

Veckans ”citat” av Warren Buffett: “In the business world, the rearview mirror is always…

Eftersom att Warren Buffett löpande fortsätter att klämma ur sig intressanta och användbara citat så får han även den här veckan stå för veckans citat som blir: ”In the business world, the rearview mirror is always clearer than the windshield”

Mina tankar kring det här citatet är att även om det självklart alltid kommer vara viktigt att kolla på vad ett företag gjort och presenterat tidigare så är det framtiden som är huvudmålet och som förhoppningsvis kommer generera avkastning, det kommer inte historiken att göra återigen. Så även om det som citatet säger är bakrutan som man kan se bäst igenom så gäller det att verkligen försöka kolla ut genom den suddiga framrutan och verkligen försöka få fram så mycket konkret som möjligt från det man kan se.

 

Hur ser ni på det här? Har ni några intressanta knep för att förbättra synen mot framtiden?

 

 

Trevlig fredagskväll!
David

Taggar (blogg): 
1 april 2016

Veckans ”citat” av Mikael Syding: ”Det bästa sättet att bli fattig fort är att...

Den här veckans citat kommer från TradeVenue:s podcast, 25 minuter och från en av världens största hedgefondstjärnor, Mikael Syding som är en av personerna som pratar i podden. Mikael sa i det senaste avsnittet att ”Det bästa sättet att bli fattig fort är att försöka bli rik fort” och det fastnade jag för och gjorde härmed även till veckans citat.

Om ni själva är sugna på att höra vad han har att säga kring det så kan ni lyssna på avsnittet här nedanför. Där säger han även att marknaden och väldigt många personer i vårt samhälle har tolkat en sak på finansmarknaden väldigt fel och det är att hög risk kommer leda till en hög avkastning. Visst kan så vara fallet i vissa fall men i ännu fler fall leder det till exat det som citatet säger, nämligen att man blir fattig fort.

Det här tycker jag kan vara värt att tänka på lite extra nu under helgen, oavsett om man redan kände till det här eller inte det kommer i alla fall jag göra!

 

Trevlig fredagskväll och ett stort tack till Mikael för de väl valda orden!
David 

26 mars 2016

Veckans ”citat”: ”Either you run the day, or the…

Den här veckans ”citat” är några ord som jag tycker att alla ska fundera över nu under påsken och det oavsett om man kopplar det samman med sitt dagliga arbete, med sin trading eller med sina investeringar m.m.

 

Veckans citat är: ”Either you run the day, or the day runs you”

 

Det är ju egentligen inte svårare än så att antingen tar man kontroll över sina dagar eller så låter man sig själv bara kastas runt på ett sådant sätt att dagen styr helt och hållet. Det är i praktiken såklart lite svårare att tillämpa men när man väl får kontroll på det så kommer man märka en stor skillnad. I det stora hela handlar det till största del om planering och en bra struktur och om man ser till att vara stenhård med det så gott det går varje dag så kommer man komma väldigt långt, det har i alla fall jag märkt i min vardag och det oavsett om det gäller mina investeringar eller mitt företagande.

 

Hur fungerar er vardag? Har ni några intressanta tips på hur man tar kontroll över sina dagar?

 

 

David  

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2017 (153)
Dec (2)

Taggar