Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 april 2017

55 % i årlig tillväxt sedan år 2010

För några dagar sedan skickade jag ut ett investeringsutskick gällande bolaget, Bangerheads pågående nyemission. Därför tänkte jag nu kolla ännu lite mer på bolaget då Bangerhead som är en av Skandinaviens största återförsäljare av skönhetsprodukter online men även har omnikanals-butiker i Borås och Stockholm, samt ett dotterbolag – LH Cosmetics, som redan första verksamhetsåret väntas omsätta över 10 MSEK och drivs med internationella make-up artisten och influencern Linda Hallberg.  

Bangerhead är just nu som sagt mitt uppe i genomförandet av sin nyemission där de i korthet planerar att ta in 10-15 miljoner för att fortsätta växa på nya marknader och fortsätta investera i egna varumärken. Det till en pre-money värdering på 70 miljoner kronor. Ni hittar all information och alla villkor för nyemissionen här.      

 

Bangerhead kommer handlas på Pepins Market

När man investerar onoterade bolag som t.ex. Bangerhead så är ett av målen längre fram för oss investerare någon typ av exit, genom t.ex. en notering på en marknadsplats.  Vid en exit så realiseras eventuell värdeökning av bolaget och man som investerare får fram ett nytt värde på sin aktie.

Det som är bra i Bangerheads fall är att de för det första sköter sin nyemission via Equity Crowdfunding plattformen, Pepins. Det medför att när emissionen väl är genomförd så kommer Bangerhead börja handlas på Pepins Market inom en 12 månaders period. Det ger alla som investerat möjligheten att faktiskt börja handla med aktierna man har köpt på sig på Pepins Market.

 

Starka nyckeltal och nyckelfaktorer:

Kollar vi på Bangerhead som bolag så kan vi väldigt snabbt se alltifrån en nu väldigt stark grund till goda tillväxtmöjligheter. Den starka grunden kommer från löpande satsningar på t.ex. IT- och plattformsutveckling som väldigt snabbt resulterade i en omsättningsökning på nästan 50 % och 40 % ökad handel via mobila enheter vilket kommer vara en enormt viktig detalj inför framtiden då fler och fler köp online sker via t.ex. mobiltelefoner.

Det fina med dessa ovanstående satsningar är att kostnaderna redan togs upp förra året och visserligen påverkade resultatet negativt då men nu inför i år och även många år framöver sitter Bangerhead nu på en struktur och som sagt en grund som är bra mycket mer lönsam än vad den var tidigare.

En detalj hos Bangerhead som vid en första anblick kan se lite skrämmande ut är att enbart 1 % av försäljningen består av egna produkter, resterande delen är ren återförsäljning. Vid sådan försäljning kan det vara svårare att kontrollera marginalerna och hela tiden arbeta för att få upp dem. Men ett av Bangerheads mål med den här nyemissionen och även långsiktigt framöver är att satsa på att just utveckla och utöka det egna produktsortimentet. Eftersom att dessa som sagt bara står för 1 % i dagens läge så finns det där gott om potential och den utvecklingen kommer kunna bidra väldigt bra till ökande marginaler ur ett långsiktigt perspektiv. Bolaget har visat prov på denna förmåga tidigare, den näst mest sålda produkten på Bangerhead är deras egna produkt Fresh Me Up!  

Även via Dotterbolaget LH Cosmetics som Bangerhead äger drygt 50% kommer bolaget ha mycket bättre marginaler. Linda Hallberg som äger resterande del av bolaget är ett oerhört stort namn inom make-upbranschen och har över en miljon följare i sociala medier. LH Cosmetics signade precis ett avtal med Kicks och distribution i 180 av deras butiker och bolaget väntas omsätta cirka 10 MSEK 2017.

En annan sak som pengarna från nyemissionen ska användas till är tillväxt geografiskt. Här står Sverige för ungefär 75 % av försäljningen och Finland och Norge för de resterande 25 %. Här vill Bangerhead växa i både övriga Skandinavien och även på helt nya marknader utanför regionen och med tanke på att bolaget snabbt har tagit en ledande roll både i Sverige och Skandinavien så finns det goda möjligheter för att göra samma sak på nya marknader.

Om vi kollar lite snabbt på tillväxten så har Bangerhead växt med hela 55 % per år sedan år 2010. Som jag nämnde förut har även omsättningen ökat markant i och med utvecklingen av den nya plattformen och den tillväxten börjar synas redan nu direkt. Kollar vi på Branschen överlag så ligger tillväxten på ungefär 7 % per år och Bangerhead har med sin tydliga position på marknaden goda möjligheter att plocka hem en stor del av den tillväxten.    

Förutsättningarna för Bangerhead har alltså aldrig varit bättre. Grunden i bolaget är nu lagd på allvar och den stora tillväxtresan har redan börjat ta fart. Som jag också skrev i investeringsutskicket igår så ser läget för en investering i Bangerhead bättre ut en någonsin och det gällande alltifrån bolaget i sig, potentialen och en kommande börsnotering med mycket mera.   

 

Att investera utanför börsen:

Att investera utanför börsen i sådana här onoterade bolag som Bangerhead är såklart fortfarande lite krångligare och med riskfyllt, även om Pepins på väldigt kort tid har underlättat processerna markant.

Men som mindre investerare i onoterade bolag bör man ha en börsnotering som mål för det är då man kan tjäna de stora pengarna. I Bangerheads fall är det som sagt redan på tapeten vilket är en stor fördel och det medför att man kan komma att börja se att sin investering letar sig uppåt inom en ganska så snar framtid.

Om ni vill veta mer om onoterade investeringar överlag och via Pepins så får ni allt förklarat på ett enkelt och lättförståeligt sätt i Pepins guide här.   

 

I samarbete med Pepins & Bangerhead!

1 december 2016

Finansmarknaden är i förändringens tecken och det är bra

Under de senaste 10-15 åren har finansmarknaden varit i stor förändring, både i Sverige och i hela världen. Den förändringen och utvecklingen kommer framförallt från digitaliseringen och den digitala utvecklingen har öppnat upp en rad nya möjligheter för oss investerare.

Men i det här inlägget tänkte jag inte prata om att man tack vare internet kan handla med aktier på nästan alla världens börser via enbart en dator eller en mobiltelefon. Jag tänkte istället fokusera på en mycket nyare del av utvecklingen som nyligen har öppnats upp för oss investerare.

 

Investera i ett tidigare skede av tillväxten:  

De flesta investerare drömmer om att investera i ett så tidigt skede som möjligt i olika tillväxtbolag för att på så sätt kunna vara med på resan och få ta del av utvecklingen och tillväxten till så stor del som möjligt. Börsen gör det möjligt till viss del men många bolag har redan uppnått en fantastik tillväxt och utveckling redan innan de väljer att gå till börsen och även om tillväxtresan många gånger fortsätter även på börsen så har man fortfarande missat det första stadiet som många gånger kan vara väldigt lönsam.

Men den senaste tidens utveckling på finansmarknaden har medfört att det nu även är möjligt att ta del av tillväxten som existerar innan bolagen går till börsen och det är en viktig och antagligen den mest fantastiska utvecklingen på flera år.

Via aktörer som t.ex. Pepins kan vem som helst bli delägare i spännande tillväxtföretag i ett väldigt tidigt skede i bolagen och innan de går till börsen och den här typen av investeringar börjar faktiskt fungera som vilket aktieköp som helst på en vanlig börs.  

 

Infrastrukturen börjar komma på plats: 

Som sagt så börjar den här nya typen av investeringar utanför börsen nu bli mer lättillgängliga för vem som helst och det till stor del tack vare Pepins. Det beror på att de inte bara kopplar samman investerare och bolag de har även byggt upp en plattform där man kan följa sina onoterade investeringar och även engagera sig i och hjälpa bolagen som man investerat i.

Hur det fungerar i praktiken från ni väldigt bra beskrivet på bilden här ovanför och visst har det har potential att bli en game changer på marknaden? Rent teoretiskt har man visserligen alltid kunnat investera i onoterade bolag men det har både varit väldigt krångligt samt svårt att hitta företag att investera i men det har nu alltså förändrats och det snabbt.   

 

Ett aktuellt exempel:

För att verkligen visa er ett konkret exempel på en onoterad investering så tänkte jag dra upp Pepins senaste investeringscase. För några dagar sedan gick de nämligen live med Train Alliance-projektet och det är minst sagt ett intressant företag.

Train Alliance levererar banbrytande koncept och expertis inom tågbranschen och har idag redan identifierat en stor lucka på marknaden som kommer behöva fyllas snabbt och därmed även positionerat sig för att kunna bli den leverantör som kan göra det.

Inom Train Alliance hittar vi idag redan reala tillgångar, en lönsam strategi och väldigt bra framtidsutsikter och nu söker det efter 42,2 miljoner kronor i en nyemission för att kunna investera i ännu mer mark och anläggningar till sina tågdepåer. 

Om ni tycker att Train Alliance verkar vara ett intressant investeringscase så hittar ni all nödvändig information om bolaget här. Där hittar ni även en rad andra intressanta onoterade investeringar samt allmän och användbar information med mycket mera. 

 

Är det här framtiden?

Kan avslutningsvis då den här typen av nya investeringar utanför börsen verkligen vara framtiden? Frågar ni mig så är svaret på den frågan ett solklart ja och det finns en enkel anledning till det.

Det är nämligen så att investerare alltid jagar så mycket tillväxt och avkastning som möjligt, så har det alltid varit och kommer alltid vara. När det då nu har uppstått ett nytt alternativ som gör det möjligt för vem som helst att jaga högre avkastning i ett tidigare skede inom respektive bolag kommer trenden för den här sortens investeringar att växa mer och mer.

Nu när även infrastrukturen börjar falla ordentligt på plats finns det antagligen ingen hejd alls och onoterade investeringar har mycket väl potential att med tiden bli lika stort som investeringar på börsen, eller vad tror och tycker ni om det här?

 

 

David    

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar