Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
26 september 2017

Försöker i Investerar SM i år igen, möter jag er?

Nu har även jag anmält mig till årets Investerar SM som anordnas av NGM. Det är roligt att se att så många redan är anmälda och det ska bli kul att möta alla blogg- och Twitterkollegor med mera. Jag ser ju här nedanför att många välkända personer redan har anmält sig men hur ligger det till mer er andra, får jag möta även er? 

Det vore kul om så många som möjligt av er anmälde er så vi kan få en riktig ordentlig fart på tävlingen. Sen vore det även intressant att höra era planer och strategier (om ni vill avslöja dessa)? Jag kommer i alla fall tillämpa en mer kortsiktig strategi med fokus på index samt rapporterande bolag då tävlingen bara är igång mellan den 2 - 13 oktober.

 

Ett stort lycka till,
David 

Taggar (blogg): 
7 juli 2017

Sommarhälsning från Mikaela på Vontobel

Här kommer en trevlig sommarhälsning från min samarbetspartner, Vontobel Bank och från Mikaela Hildén som är nordenansvarig på Vontobel!
Missa heller inte min tidigare intervju med Mikaela. Där fokuserade vi på att lära oss handla med börshandlade produkter. Ni hittar intervjun här.​   ​

Mikaela Hildén (ansvarig för distributionen av nordiska finansiella produkter på Vontobel) vill tillsammans med Vontobel önska alla handlare och investerare en riktigt trevlig sommar!

Glöm inte bort att Vontobels värld av börshandlade produkter står öppen som vanligt även under sommarlugnet på börsen. Så passa på att slå två flugor i en smäll och dra nytta av börsens trender från stranden eller hängmattan. Ni kan upptäcka hela Vontobels utbud av börshandlade produkter via här.

 

Vänliga hälsningar,
Mikaela

28 maj 2017

Helgintervju: Mikaela Hildén (Nordenansvarig på Vontobel Bank) lär oss handla med börshandlade produkter

Jag har här intervjuat, Mikaela Hildén som är ansvarig för den nordiska distributionen av finansiella produkter på Bank Vontobel. Hon lär oss här i intervjun om de främsta investeringsmöjligheterna, riskerna och den flexibilitet som börshandlade produkter möjliggör.

 

Mikaela är före detta aktiemäklare och tog över rollen som nordenansvarig för finansiella produkter på Vontobel Investment Banking under sommaren 2016. Hon har ett starkt engagemang för att inspirera fler till att lyckas på börsen och är expert på området trading och hävstångsprodukter.

 

Vad är en börshandlad produkt och hur kan vi investerare använda oss av dom?

En börshandlad produkt med hävstång ger dig chansen att öka avkastningen på din investering genom att lyfta värdet av utvecklingen hos den underliggande referenstillgången. Med andra ord uppstår en hävstångseffekt på din investering genom att man endast behöver binda en mindre del kapital i jämförelse med en direktinvestering i den underliggande tillgången.

Börshandlade produkter ger dig en bred access till globala marknader och speciellt annars svåråtkomliga tillgångar, förklarar Mikaela. Hävstångseffekten möjliggör exempelvis att dedikera ett fokus i din portfölj genom att lyfta utvecklingen hos utvalda tillgångar eller att försäkra din portfölj genom att ta positioner i t.ex. valuta eller aktieindex. Investeraren har möjlighet att följa marknaden i både upp och nedgång med valfri risknivå, där en högre hävstång generellt sett bidrar till en högre risk och desto högre volatilitet i produktens prisutveckling.

Sammanfattningsvis förklarar hon, om du vill ta långa eller korta positioner i olika tillgångsslag och du förväntar dig antingen tydligt stigande eller fallande kurser för den underliggande tillgången, samtidigt som du är beredd på att ta en högre risk, som kan leda till en förlust upp till en totalförlust av det investerade kapitalet så kan hävstångsprodukter vara en mycket intressant produktkategori för dig.

Det är viktigt att komma ihåg att hävstången verkar i båda riktningarna. Om priset på den underliggande tillgången ökar med 1% och din hävstång är 5, ökar din investering teoretiskt sett med 5% om du är investerad i en Bull produkt, men din investering kan också falla med 5% om marknaden går emot din förväntan, vice versa gäller för en Bear produkt. Man kan dock inte förlora mer än sitt investerade kapital med Vontobels hävstångsprodukter, förklarar Mikaela.

 

Vad erbjuder Vontobel för börshandlade produkter?

Vontobel erbjuder marknadsledande hävstångsprodukter utan slutdatum för aktiv börshandel med hög handelskvalitet och attraktiva priser.

Bull & Bear-certifikat har en konstant daglig hävstång från två till femton. I faser när kurstrenden är stabil möjliggör Bull & Bear-certifikat vinster över genomsnittet och vid sidledes kursutvecklingar för den underliggande tillgången uppstår en så kallad urholkningseffekt som påverkar produktens värde negativt. Bull & Bear-certifikat är därför ingen buy-and-hold produkt utan istället ett lämpligt alternativ för starka och stabila kurstrender i positiv eller negativ riktning på kort sikt.

Mini Futures och Unlimited Turbos är för det andra passande för såväl kort till medellång sikt och är tillåtande för en mer rörlig kurs i positiv eller negativ riktning. Hävstången varierar från låg till mycket hög och ökar när den underliggande tillgångens värde närmar sig produktens barriär. Hävstången sjunker på så vis om marknaden utvecklas i den förväntade riktningen då den underliggande tillgången rör sig från produktens barriär.

Om du är intresserad av att lära dig mer, läs gärna om Vontobels produktutbud här.

 

Vilka är de största möjligheterna och riskerna med börshandalde produkter?

Börshandlade produkter med hävstång är ett optimalt verktyg för dig som vill nyttja börsens tydliga kurstrender, positiva som negativa. Börshandlade produkter öppnar upp för globala investeringsmöjligheter och ger dig enkelt via ditt ISK, kapitalförsäkring, aktie- eller fonddepå access till många ofta svåråtkomliga tillgångar för privatinvesterare.

Hävstångsprodukter är samtidigt komplexa finansiella instrument så det är också viktigt att ha en god kännedom för produkternas villkor och den underliggande marknaden. Möjligheter och risker väver ofta samman, förklarar Mikaela. Eftersom hävstångseffekten verkar i båda riktningarna betyder det att chansen till procentuellt höga vinster även kan leda till procentuellt höga förluster, upp till en totalförlust av det insatta kapitalet, om marknaden skulle utvecklas mot din förväntan.

 

Intervjun gjordes i saarbete med Vontobel Bank. Intervjun skickades först ut till Aktieinkomsters investerarnätverk. Om ni också vill vara först med att få fler intervjuer, rapporter och andra genomgångar så kan ni anmäla er till nätverket helt gratis här.

9 november 2016

Veckans intervju: 23-åringen från Fittja- En av Sveriges hetaste traders

Den intervju som blir utnämnd till veckans intervju här på Aktieinkomster den här veckan är en intervju som sajten, VA Finans genomförde för några veckor sedan.

Intervjun som jag parar om är den med Börshajen eller med Andra Farhad som den verkliga kvinnan bakom heter. Andra är idag bara 23 år gammal men har redan blivit en av Sveriges hetaste traders, både tack vare sin handel och sitt engagemang i sociala medier.

Idag har Andra tjänat miljoner på börsen och förutom att vara trader på heltid har hon nu börjat satsa på att utbilda och hjälpa andra traders. Jag rekommenderar starkt att ni läser hela intervjun med Andra och ni hittar den via länken här nedanför.

 

Intervju med en av Sveriges hetaste traders

 

David 

23 oktober 2016

Veckans Twitterprofil: Erik Lundin- @ekkalundin

Den här veckan tänka jag ge er läsare ett enligt mig väldigt vasst twittertips och det tipset är ett följartips som består av ingen mindre än daytradern Erik Lundin eller @ekkalundin som han kallar sig på Twitter.

Jag tycker att Eriks egna åsikter om saker som händer på börsen m.m. oftast är helt oslagbara och förutom att dela mig sig av intressanta och användbara tankar så gillar jag skarpt hans attityd ödmjuka inställning.

Erik driver även en blogg, lundinfinans.se och jag rekommenderar skarpt att ni kollar in och börjar följa både Eriks twitterprofil och blogg, speciellt om ni är intresserade av daytrading och mer aktiv handel.

 

Trevlig söndag!
David   

Taggar (blogg): 
8 oktober 2016

Nordens största tradingtävling- en mäktig invigning

I måndags drog Investerar-SM 2016 igång och antalet medverkande personer vid starten slog rekord då 15 000 personer hade anmält sig. Tävlingen arrangeras av NGM börsen (Nordic Growth Market) och sker samtidigt även i Finland, Norge och Danmark.

I och med starten anordnade även NGM en mäktig och intressant invigning tillsammans med sina samarbetspartners och den kan ni kolla in i videoklippet här nedanför.

 

Jag själv är med och tävlar i årets Investerar SM och om ni på lika villkor vill försöka uppnå en högre avkastning än mig och många andra finansprofiler så går det fortfarande att anmäla sig till tävlingen här.

 

Är ni med och tävlar?

 

David    

Taggar (blogg): 
29 maj 2016

Veckans intervju: Så är livet som daytrader

För några veckor sedan intervjuade Dagens Industri den unga daytradern, Erik Lundin eller Ekka Lundin som många kanske känner igen honom från Twitter som. Erik tog steget direkt ifrån sina studier till att bli daytrader på heltid och utan att avslöja för mycket så är det bland annat det beslutet som han ser som viktigast.

I intervju pratar de även om vad som är svårast när det kommer till trading och hur han hanterar vissa problem med mycket mera. Jag tror inte att intervjun i sig behöver en så mycket mer ingående introduktion utan jag låter er själva läsa den och reflektera över den.

Ni hittar intervjun här eller via att klicka på bilden här ovanför. Det vore även roligt att höra om ni läsare har någon sådan här historia att berätta eller om ni eventuellt planerar att ta det här steget som Erik gjorde.   

 

Ha en bra kväll!
David 

21 april 2016

Skapa en diversifierad portfölj med moderna hjälpmedel

Skapa en diversifierad portfölj:

Att skapa en diversifierad portfölj är de flesta investerares mål. Att diversifiera portföljen ger den mer styrka att klara av även ett tuffare ekonomiskt klimat och skyddar dina investeringar från turbulens på börsen. Det är minst lika viktigt att kontinuerligt anpassa och balansera portföljen efter rådande ekonomiska klimatet. Förutsättningarna ändras ständigt på marknaden vilket betyder att den exponering som var bäst just då kanske inte är bäst idag, speciellt eftersom nya handelsmöjligheter ständigt introduceras och ger möjlighet till att kunna sprida risken ytterligare.

 

DEGIROS pågående utveckling:

DEGIRO vill hjälpa sina kunder att nå en så diversifierad portfölj som möjligt och erbjuder nu sina kunder möjligheten till gratis handel med ETF: er, som är en bra produkt om man vill nå spridning i portföljen. Detta betyder att man nu som kund kan välja på över 700 ETF: er och få ett köp eller ett sälj gratis, på alla dessa ETF: er per månad. Man kan dessutom öka sin position i en av de courtagefria ETF: er och göra så courtagefritt så länge de köper för minst 1000 EUR/USD åt gången (beroende på i vilken valuta ETF:en handlas i). De courtagefria ETF:erna finns bland annat noterade på NYSE Arca, Euronext Amsterdam, Xetra och NASDAQ och kommer från emittenter så som BlackRock, LYXOR, SPDR och Vanguard.

Genom att ständigt introducera nya verktyg för att kunna erbjuda kunden bästa priser och förutsättningar för handel så arbetar DEGIRO ständigt med att utvärdera möjligheter och därefter att kunna göra dem möjliga för kunden. Under 2016 kommer DEGIROs kunder kunna handla med amerikanska optioner och även fraktionshandel. Det innebär att du kan investera i fraktioner av aktier och derivat. Att investera i fraktioner lämpar sig särskilt bra för investerare med en mindre portfölj som vill sprida sina investeringar.

En stor del av DEGIROs arbete är att förbättra processer och möjligheter för enklare och snabbare handel. Några andra funktioner som förväntas under 2016 inkluderar en helt ny uppdatering av handelsplattformen med Trustly som insättningsfunktion och stoploss-order på fler börser. 2016 är ett spännande år för de investeringssugna som vill uppgradera sin portfolio och upptäcka fler möjligheter till handel.

 

Du som kund kan vara med och påverka utvecklingen:

DEGIRO vill fortsätta att utvecklas och strävar efter att kunna erbjuda dem bästa möjligheterna för handel, därmed lyssnar DEGIRO alltid på sina kunder och noterar trender och efterfrågan. Genom att lyssna på önskemål så hoppas vi att kunna erbjuda en plattform med ännu fler möjligheter till handel, som passar behoven hos alla sorters investerare. DEGIROs mål är alltid att kunna erbjuda bästa utbudet av produkter och tjänster till marknadens bästa priser.

DEGIRO finns nu dessutom på sociala medier för att dela information och nyheter om produkter och tjänster, samt svara på allmänna frågor om DEGIRO. DEGIRO hittas på Facebook (facebook.com/degiroeu) samt på Twitter (@degiroeu) och där finns mer information och nyheter.

 

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 
10 april 2016

Veckans boktips: Swing Trading for Dummies

Att utnyttja de lite mer kortsiktiga rörelserna på börsen blir hela tiden mer och mer populärt och det inte bara på grund av möjligheterna för att tjäna pengar. Vår nya digitala värld är också en stor bidragande faktor då vi nu i princip kan se över våra finansiella positioner var som helst och när som helst och just den tillgängligheten och enkelheten bidrar som sagt också till det växande intresset.

Även om jag inte tillämpar sådana här kortsiktiga strategier själv så har jag valt att tipsa om den här boken då jag överlag tycker att den ger en väldigt bra introduktion till hur man kombinerar teknisk analys med fundamental analys och framförallt hur man kontrollerar risken även när risknivån börjar skruvas upp lite.  

Det boken lär ut kan man även använda sig av vid tillämpningen av andra strategier, oavsett om de är ännu mer kortsiktiga eller mer långsiktiga. Så även om jag tycker att namnet på själva boken är lite missvisande då man inte bara behöver vara fokuserad på just swing trading för att den här boken ska vara bra och intressant så är alla andra delarna av den riktigt bra och den är även väldigt lättläst.

Om ni vill få mer vetskap om framförallt hur man kombinerar olika analysverktyg och metoder samt hur man då kontrollerar sin risknivå så är det här helt rätt bok och ni kan klicka hem den hos Adlibris för 145 kronor eller hos Bokus för 183 kronor.

 

Trevlig läsning!
David 

5 februari 2016

Är social trading framtiden?

Jag tror att de flesta investerare på något sätt låter någon annan förvalta en del av sitt kapital, t.ex. via olika investeringar i fonder m.m. Att låta andra kunniga personer förvalta ens kapital är väldigt populärt då de flesta känner att de själva inte har tiden eller orken för att sköta den processen på egen hand. För några år sedan började dock ett nytt fenomen att gro och växa sig till liv och det håller nu på allvar på att bli en riktig ”game changer” inom finansbranschen.

Det fenomen som jag pratar om är social tradning som går ut på att man vi en plattform följer andra investerare och även tar efter dem om man skulle vilja det. Så istället för att t.ex. välja en fond med en bra tidigare avkastning och med en förvaltare som man gillar så väljer man helt enkelt att investera på samma sätt som andra privatpersoner som tidigare har presterat bra och som man gillar.

Ett ställe där man kan ägna sig åt social trading är hos nätmäklaren Ayondo. Där kan man enkelt hitta olika investerar att följa via att ställa in de parametrar i deras handelsplattfrom Tradehub som passar just dig. Det kan t.ex. handla om avkastning, betyg från andra, volatilitet, hur aktiviteten ser ut och hur den aktuella risken ser ut just nu med mycket mera. Det speciella med just Ayondo är att man kan skapa en egen ”portfölj” av investerare som man följer så att man ser till att använda sig av det bästa från flera världar som i det här fallet består av det bästa från tusentals privata investerare. På bilden här nedanför kan ni se hur en sådan portfölj kan se ut. 

Ayondo är idag en av de mest snabbväxande nätmäklarna i Europa när det kommer till social tradning. Det vill som ni säkert förstår förändra hur vi låter vårt kapital bli förvaltat eller rättare sagt de vill få oss att förvalta vårt kapital själva på bästa sätt via att enbart ta hjälp av de absolut bästa och det är någonting som jag helt klart vill stå bakom. Därför tycker jag att det nu är extra roligt att Ayondo nu vill ta sig an den svenska marknaden och att de i och med den satsningen erbjuder alla nya svenska kunder ett riktigt attraktivt erbjudande som ni kan läsa mer om här.

Jag tror verkligen att social tradning är framtiden och att det som sagt verkligen kan förändra hela finansbranschen till det bättre med tiden. Vad tycker ni och hur går era tankar? Skulle ni t.ex. kunna tänka er att sköta era investeringar på egen hand och följa framgångsrika handlare istället för att placera era pengar i en fond?  

 

I samarbete med Ayondo. 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar