Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
9 november 2016

Veckans intervju: 23-åringen från Fittja- En av Sveriges hetaste traders

Den intervju som blir utnämnd till veckans intervju här på Aktieinkomster den här veckan är en intervju som sajten, VA Finans genomförde för några veckor sedan.

Intervjun som jag parar om är den med Börshajen eller med Andra Farhad som den verkliga kvinnan bakom heter. Andra är idag bara 23 år gammal men har redan blivit en av Sveriges hetaste traders, både tack vare sin handel och sitt engagemang i sociala medier.

Idag har Andra tjänat miljoner på börsen och förutom att vara trader på heltid har hon nu börjat satsa på att utbilda och hjälpa andra traders. Jag rekommenderar starkt att ni läser hela intervjun med Andra och ni hittar den via länken här nedanför.

 

Intervju med en av Sveriges hetaste traders

 

David 

29 maj 2016

Veckans intervju: Så är livet som daytrader

För några veckor sedan intervjuade Dagens Industri den unga daytradern, Erik Lundin eller Ekka Lundin som många kanske känner igen honom från Twitter som. Erik tog steget direkt ifrån sina studier till att bli daytrader på heltid och utan att avslöja för mycket så är det bland annat det beslutet som han ser som viktigast.

I intervju pratar de även om vad som är svårast när det kommer till trading och hur han hanterar vissa problem med mycket mera. Jag tror inte att intervjun i sig behöver en så mycket mer ingående introduktion utan jag låter er själva läsa den och reflektera över den.

Ni hittar intervjun här eller via att klicka på bilden här ovanför. Det vore även roligt att höra om ni läsare har någon sådan här historia att berätta eller om ni eventuellt planerar att ta det här steget som Erik gjorde.   

 

Ha en bra kväll!
David 

9 maj 2016

Veckans Twitterprofil: Göte Brunasso- @Ekonomilararen

Den här veckan tänkte jag tipsa er att följa Twitterprofilen Göte Brunasso eller @Ekonomilararen som är hans namn på Twitter. Om ni frågar mig så verkar Göte helt klart vara en av de mest engagerade och drivna ekonomilärarna i Sverige. Hans brinnande intresse för investeringar, aktier och ekonomi i allmänhet är exakt det som vi behöver få in i den svenska skolan och jag vill till och med påstå att om fler lärare vore lite mer som Göte så skulle kunnandet och inställningen för ekonomin hos Sveriges unga vuxna att förändras och förbättras markant.

Det jag gillar mest med Göte är att han faktiskt agerar för att utveckla det ekonomiska lärandet via väldigt konkreta metoder som han även verkar sätta i verket direkt och bara dessa detaljer är ju väldigt unika om man kollar på den svenska skolan.

På grund av allt det här vill jag nu verkligen rekommendera er att ni kollar upp @Ekonomilararen på Twitter och även stöttar honom i hans fantastiska arbete.

 

David 

20 april 2016

Veckans ”citat”: Education is the most powerful weapon which you can…

Den här veckan får den tyvärr numera avlidna, Nelson Mandela stå för veckans citat och han sa en gång att: ”education is the most powerful weapon which you can use to change the world” och frågar ni mig så kan man inte ha mer rätt.

Vi kan göra det väldigt enkelt via att fråga oss själva vad vi skulle kunna åstadkomma utan någon kunskap och någonting? Kunskap i sin tur kommer från just olika sorters utbildningar, oavsett om det handlar om att lära sig själv någonting via att läsa eller testa på saker i praktiken eller om att t.ex. utbildar sig på ett universitet och det är just med sådan kunskap som man kan förändra eller åstadkomma någonting.   

Med andra ord så är alltså kunskap A och O, hur ser ni på det? Har ni några intressanta knep för att ta in ny kunskap?

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

Blog Archive

Blog Archive

Taggar