Aktieinkomster
Likes
786
Antal inlägg
1315
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Köparna valde att hänga kvar dagen ut

Efterbörsen, fredag den 12:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning rejält uppåt
  • Styrkan stannade kvar dagen ut
  • Banksektorn återhämtar sig
  • Oljan visar mer styrka
     

 

Stockholmsbörsen öppnade idag rejält uppåt och för en gångs skull höll den positiva trenden i sig under hela dagen. Börsen fick en hel del styrkor att fokusera på under dagen och indexet OMXS30 avslutade dagen på + 3,18 %.

I Europa har BNP-siffrorna, siffrorna gällande inflationen och industrin kommit ungefär i linje med förväntningarna. Industrin såg dock en aning svagare ut men det var väntat så överlag står Europa fortfarande stabilt, även om man inte kan tro det om man kollar på den senaste tidens börsutveckling.

En av de största anledningarna till dagens börsuppgång är det ganska så kraftigt stigande oljepriset. Svagheten och nedgången från de tidigare dagarna har idag bytts ut mot kraftiga uppgångar och det har fått upp fredagshumöret rejält.

För övrigt på makrofronten så har banksektorn stärkt sig rejält idag jämfört med igår då hela världen ansåg att i stort sett hela systemet svajade. I USA har vi fått in starkare siffror från försäljningen inom detaljhandeln samt en stark konsumtion i landet så överlag har det varit en ganska så bra dag på makrofronten, i alla fall en mer stabil dag än tidigare i veckan.

Om vi går över till bolagsfronten så har Acando, BTS, Biogaia, Fireflys, Duni, Cellavisions, Oscar Properties, Pricer, Capio och Fenix Outdoor kommit in med ganska så bra och stabila rapporter. Däremot så övertygade inte Arise, Profilgruppen, Avtech, Diadrom, CTT Sytems, Rottneros, Karo Bio, SSAB, AllTele och Semcon och tolkningarna har varit väldigt blandade beroende på hur de olika sektorerna har rört sig på börsen och så vidare.   

USA-börserna har också inlett dagen uppåt på grund av en hel del positiv statistik som jag nämnde tidigare. Det är dock en aning volatilt men än så länge ser den positiva trenden ut att hålla i sig även där.  
 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (139)
Sep (7)

Taggar