Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Volkswagen i hetluften och en ny marknad för Fingerprint

Efterbörsen, tisdag den 5:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Halvdag på börsen i Sverige
  • Blandade makrobesked från Europa
  • Volkswagen återigen i hetluften
  • En ny marknad för Fingerprint
     

 

Stockholmsbörsen utvecklade sig väldigt starkt inledningsvis efter den rejäla nedgången igår. Sakta men säkert började dock börsen leta sig nedåt igen och innan lunch var vi återigen tillbaka under nollstrecket. Vid klockan 13:00 när börsen sedan stängde hade OMXS30 tappat 0,53 %. 

Under dagen har vi även fått ta del av en hel del återhämtning och stabiliseringar på råvarumarknaden. Fortsättningsvis på makrofronten så fick vi dock in något sämre konsumentprisindex i EMU. Däremot kom Tyskland in med starka siffror gällande arbetslösheten. 

På bolagsfronten är dagens snackis helt klart USA:s stämning mot Volkswagen. Det amerikanska justitiedepartementet stämmer bolaget på minst 170 miljarder kronor och då är det bara för den delen av skandalen som drabbat USA. Framöver kan vi helt klart räkna med att olika stämningar kommer in på löpande band. Volkswagens aktie störtdök idag på det här beskedet. 

Annars har det varit ganska så lugnt även på bolagsfronten idag. Det som hänt i stora drag är att Skanska har fått in en ny order i USA gällande byggandet av en skola, ordervärdet uppgår till nästan en halv miljard kronor. 

Fingerprint fortsätter även att dra åt sig marknadens fokus och idag handlade det om att bolagets teknologi framöver även ska börja implementeras i bilar. Det här arbetet förväntas dra igång redan nu under år 2016.

Avslutningsvis om vi tar en titt på USA-börserna så inleddes handeln där ganska så nära nollstrecket men samtidigt väldigt volatilt. Det är svårt att identifiera någon tydlig trend där just nu men nu när den svenska börsen stängde tidigt får vi följa USA lite mer noggrant.    

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar