Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys: Gårdagens räntebesked från FED i USA

Under kvällen igår kom amerikanska FED med ett nytt räntebesked och utfallet blev att räntan lämnades oförändrad på de tidigare intervallet intervallet 0,25-0,50 % i USA. Representanterna från FED var heller inte lika optimistiska som vid räntehöjningen i december förra året. Det blev igår tydligt att FED kommer få det betydligt svårare med sin penningpolitik framöver och de löpande höjningarna av räntan som många räknade med efter den första höjningen är inte lika självklara längre.

I och med det här beskedet sa FED också att de nu framöver kommer att bevaka marknadens utveckling och löpande göra bedömningar om hur läget ser ut. Tidigare har de varit ganska så positivt inställda till den framtida utvecklingen och tillväxten m.m. men nu har de alltså svängt ganska så rejält när det kommer till deras åsikter och inställning.

Jag personligen tycker att gårdagens besked klart och tydligt visar att FED gick alldeles för snabbt fram när det valde att höja räntan i slutet av förra året. I och med den höjningen så ändrade FED även marknadens syn på den framtida penningpolitiken och även om det inte är hela världen att de inte kan leva upp till den nya bilden efter den första månaden så tror jag att det här även kommer bli ett problem framöver i år, kanske till och med under hela år 2016.

Den här vändningen från FED skapar oro på världens börser redan nu och om det blir en trend att de från månad till månad blir mer och mer otydliga så kan det här bli en väldigt stor orosfaktor. Enligt mig borde FED varit mer avvaktande med räntehöjningarna och den här nya penningpolitiken. FED efterlyser en så stabil marknad som möjligt men när de själva beter sig och agerar på det här sättet så bidrar de bara till ännu mer osäkerhet och volatilitet så jag får inte det hela att hänga ihop här, får ni det?

Oavsett vad jag tycker så tror jag tyvärr att vi måste vänja oss vid att FED:s agerande kommer se ut på det här sättet. Marknaden är inte tillräckligt stabil för att deras första tanke med den kommande penningpolitiken ska fungera och då får istället sådana här varierande besked och uttalanden från månad till månad.

Som vanligt gäller det alltså att anpassa sig efter det aktuella marknadsläget och igår tycker jag att dessa förutsättningar ändrades en hel del. Vad tror ni om mina tankar och inställningen till FED framöver och hur tänker ni?

 

Trevlig lunch!
David   

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar