Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Portföljer

Mina investeringar är uppdelade i två olika portföljer. Min privata portfölj kallar jag för min utdelningsportfölj och det är den portföljen som är störst rent värdemässigt.

Sedan har jag även en portfölj inom mitt företag där delar av vinsterna från min verksamhet investeras i börsnoterade företag, onoterade företag och olika projekt.

Förvaltningsstrategin för mina två portföljer skiljer sig ganska mycket och här nedanför kan ni läsa hur jag arbetar med de två portföljerna. 

 

Min utdelningsportfölj (privat):

Huvudfokus för min utdelningsportfölj är som ni säkert förstår utdelningar och det kombinerat med stabilitet och potential. För att specificera vad jag menar så letar jag efter börsnoterade företag som delar ut pengar till sina aktieägare, som är någorlunda stabila men som enligt mig på lång sikt framöver sitter på en stor potential.

Via dessa kriterier hoppas jag kunna bygga upp en portfölj som på lång sikt genererar löpande intäkter i form av utdelningar, som är någorlunda stabila oavsett ekonomiskt läge rund om i världen och som har potential att utveckla sig bra rent procentuellt med tiden.

Mina nuvarande innehav i min utdelningsportfölj ser ni på bilden här nedanför.   

 

Min företagsportfölj (investeringar via mitt företag):

När det kommer till mina investeringar som jag gör via mitt företag så letar jag både på och utanför börsen. Det behöver heller inte vara ett företag som jag investerar pengar i utan det kan även vara t.ex. ett projekt som jag då även som person går in och arbetar med.

De kriterier som jag går efter gällande de här investeringarna är att potentialen på sikt ska vara väldigt hög, det rör sig oftast om lite mindre företag och även ganska så nystartade. Tidshorisonten kan vara alltifrån någon vecka till flera år framöver, det beror på hur utvecklingen ser ut.

Risken i den här portföljen är alltså betydligt högre än i min privata utdelningsportfölj men storleksmässigt så är den här portföljen liten jämfört med min utdelningsportfölj. Tillsammans så anser jag att de här två portföljerna ger en väldigt bra balans mellan risk/reward.

Mina nuvarande innehav och projekt ser ni här nedanför.  

Taggar (blogg): 
Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Riktigt fina portföljer du satt ihop. Det finns vissa av innehaven som jag själv skulle tveka på men i stort ser de riktigt bra ut!

/ http://aktiepappa.blogspot.se

Anonymous's picture
Greven (ej registrerad)

Hur resonerar du kring att investera via ditt bolag eller privat. Jag är själv företagare och har ett överskott i kassan och funderar som så här.

Om jag skall höja min lön då skattar jag bort en del av kakan, kan jag istället investera direkt från bolaget så får jag ju i runda slängar 30% mer att investera. På detta viset så ökar ju likviderna mer och mer i bolaget "Om det går bra för mina investeringar vill säga".

Har jag rätt i min tanke eller missar jag något? Hur resonerar du?

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar