ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Halvårsavstämning och Model 3 rykten

En något sen halvårsavstämning kommer här och nu. Portföljen har dalat något de sista veckorna, dock har den sedan nyår stigit med +7,8% Vad som måste poängteras är att tillsatta likvida medel är med i denna uträkning så den faktiska värdeökningen på aktierna har absolut inte varit bra än så länge. Som ni säkert vet vid det här laget är själva värdeförändringen på aktierna inget jag hetsar upp mig extremt mycket över, fokus ligger istället på utdelningarna. HÄR kan ni läsa om hur det har gått för mina utdelningar under första halvåret.

Andra halvan av året kommer jag att fokusera på att behålla lugnet och köpa mer aktier när det dyker upp riktigt bra tillfällen. Mina McDonaldsaktier som såldes för ett tag sedan förvandlades till likvida medel. I början var jag väldigt stressad över att komma in i marknaden igen så fort som möjligt, det kändes även jobbigt att utdelningarna från MCD uteblev.  Nu har det dock lugnat ner sig och det känns ganska gött att ha kontanter liggandes i portföljen. En sak som är säker är att det kommer ett ras, och då är jag redo....

 

Tesla nu igen då, jag kan verkligen inte släppa detta bolag och dom som är trötta på mitt tjat om detta bolag kan sluta läsa nu =) 

I skrivande stund är aktien uppe i 352$ Har för mig att toppnoteringen har legat på ca 380 - 385 dollar. Senaste dagarna har det pratats om ett "ras" i aktien men vad många konstigt nog verkar ha glömt är att det för bara ett litet tag sedan var sesationellt att aktien hade klättrat över 200$. 

Varför har ångan lagt sig lite nu då kan man undra? Igår (Svensk tid) började Elon Musk köra ett av sina berömda Twitter-race och bland annat framkom det följande:

De första bilarna kommer att rulla av bandet redan på Fredag!

30 bilar kommer att levereras till sina ägare den 28 Juli

I Augusti förväntas antalet leveranser uppgå till ca 100 bilar (enligt musk)

I september ökar takten och antalet till hela 1 500 st

Elon Musk avslutar med bravur genom att skriva något i stil med "I december kommer vi leverera 20 000 Model 3"

Alla dessa siffror och utalanden tycker jag man ska ta med en nypa salt och det är nog därför aktien har kylts ner något den senaste veckan. Jag hade inte i mina vildaste fantasier trott att aktien skulle stå så här högt så här nära inpå en lansering, men som dom säger. Ju högre upp desto längre fall.... Några kontanter i portföljen är öronmärkta till Tesla och jag kommer att köpa på mig ett par aktier om kursen går ner till lite mer normala nivåer. 

Idag avslutar vi bloggen med en Amerikansk flagga för att fira Independence day!

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)