ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Trevliga utdelningar in på kontot

I Fredags kom det in lite trevliga utdelningar på kontot:

 

Realty Income
Jämfört med samma period föregående år så ökade utdelningssumman med +10,9% (omräknat till samma antal aktier) Under förra året så tankade jag på med ytterligare aktier i detta bolag så iår blir det ännu mer likvida medel som pumpas in från Realty Income, trevligt!

 

Northwest Healthcare properties

I jämförelse med samma period som förra året så ökade summan som kom in från detta bolag med blygsamma +1,58% Det har inte varit några större utdelningshöjningar i Northwest under året men vad som rättfärdigar detta bolag i min portfölj är den fina direktavkastningen som föregående år låg på ca 7,5%  Det är alltså själva "räntan" på investeringen i Northwest exklusive själva värdeökningen på andelen som jag äger i bolaget.

Jag tror faktiskt detta var alla utdelningar som ska komma in första halvåret. McDonalds är sålt så dessvärre kommer det inga pengar därifrån denna månad. Med detta sagt så kan jag konstatera att efter första halvåret så ligger jag ca -3,0% jämfört med föregående år. Ajaja det lät ju inte bra alls!?

Nu är det dock inte så illa som det ser ut. H&M har valt att dela upp sin utdelning vid två tillfällen. Även Castellum har hakat på denna trend. Med detta i åtanke så känns det ändå väldigt tryggt att pengarna rullar in som dom ska. I slutet av året vet vi på svart och vitt hur stor utdelningstillväxten i portföljen blev.

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)