ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 januari

Inköp Hemfosa och fråga till Er läsare

Började året i rask takt med att köpa på mig lite aktier i det Svenska fastighetsbolaget Hemfosa. Jag ska inte sticka under stolen med att en stor anledning till att jag köpte aktier var att detta bolag delar ut fyra gånger per år. Ja ni läste rätt, ett Svenskt bolag som kör med kvartalsutdelningar, vad är det som händer?! 

 

Självklart var jag dock tvungen att läsa på lite om bolagets nyckeltal och historik. Allt ser enligt mig bra ut. Största riskerna enligt mig är att det är ett nystartat bolag (2009) och självklart även hur räntorna i Sverige rör på sig. Å andra sidan påverkas alla fastighetsbolag av räntor så just denna risk är inte högre än hos något annat fastighetsbolag. Utdelningsandelen är ej över 50% och de flesta fastigheterna hyrs av kommun/landsting = lägre risk.

Det var tack vare http://hernhag.se/ som jag fick upp ögonen för Hemfosa, så tack Marcus!

Bolaget delade förra året ut pengar i Januari, April, Juli och Oktober. Troligtvis kommer de komma i samma månader även detta år. Något som hade varit riktigt intressant och kul vore om fler Svenska bolag nappade på idèn att dela ut kvartalsvis. Om hälften av alla utdelande bolag på Svenska LargeCap hade gått över till kvartalsutdelningar, ja då kan jag nästan lova att börsvärdet i Sverige hade ökat väldigt mycket. Men men det kanske finns nackdelar med detta också för bolagen? Mer pappersarbete kanske? 

Kan även tillägga att efter detta köp så kommer jag i dagsläget att få in minst 52 utdelningar under 2017, alltså i snitt en i veckan! Tanken är även att tanka lite mer Hemfosa under året beroende på vad som händer på den svenska börsen.

Nu kommer en fråga till alla er bloggare. Jag kan säkert leta upp detta efter lite googlandes men tänkte att det kunde vara lite roligt att få lite omsättning i kommentatorsfältet:

Vilka svenska bolag delar ut mer än en gång per år? 

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)