ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 mars

Lön m.m..

I morgon får de flesta in lönen på konotot, inkl Ekonomisk Trygghet. 2017 har startat med mycket mycket VAB (vård av barn) och detta märks även en del i lönespecifikationen. Med två små barn hemma får man dock räkna med detta och förhoppningsvis blir det bättre om några år. Kommande månad blir lite extra "tuff" för oss ekonomiskt sett pga vabben och även en oförutsedd utgift i form av nya sommardäck. Egentligen var det ingen oförutsedd utgift, jag visste om det redan i vintras när däcken lämnades in på däckhotell, dock är det lätt att förtränga sådana saker och en vintersäsong går fortare än vad man tror. 

I övrigt har jag legat ganska lågt med investeringarna. Tesla har blivit mitt nya hobbyprojekt där jag tänkt handla lite mer kortsiktigt. Vi snackar månader istället för en livstid som de övriga utdelningsaktierna är tänkta att ligga i portföljen. Det är spännande tider för detta bolag pga releasen av Model 3 som börjar krypa sig allt närmare. Kursen kommer att åka berg och dalbana under detta år och som investerare är det alltid intressant att försöka utnyttja dessa svängningar (med betoning på försöka)

 

Northvolt som jag skrev om för ett tag sedan har det varit väldigt tyst om. Ett frenetiskt googlande har inte resulterat i några nyheter om bolaget.  Det försigår säkerligen en hel del aktivitet bakom kulisserna och så fort jag hör något nytt kommer det att meddelas här på bloggen. Även om bolaget inte är börsnoterat så tycker jag det är väldigt intressant att följa utvecklingen. Om allt går som det ska kommer vi få en ny Svensk industrigigant!

 

Avslutar med ett fint klipp där det spekuleras vilt angående Model 3 :

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (blogg): 
25 november 2015

Pengar in, pengar ut... vår privatekonomi

Idag kom lönen in på kontot och som vanligt försvann pengarna lika fort som dom kom...

Som tur är så vi i vår familj väldigt ekonomiska och försöker hålla hårt i de få slantar som kommer in på kontot, vi spenderar en hel del men inte på massa onödiga nöjesprodukter. I dagsläget är sambon mammaledig och under några år nu kommer vi i princip leva på endast en lön, det går som sagt var om man är ekonomiskt, annars är det lätt att hamna i rutan på TV3.

 

 

Något som sved lite extra i plånboken men som ändå kändes bra denna månad var att vi igår beställde en ny luftvärmepump, den gamla har över 10 år på nacken därför kändes det inte lönt att göra en service på den. Denna relativt stora investering kommer förhoppningsvis löna sig i längden i form av lägre elräkningar och framförallt ett varmare hus!

Hur värmer Ni upp er villa/lägenhet/radhus?

 

För övrigt så har vi lite planer på att investera i en till fastighet lite längre fram i tiden, dock skriver jag mer om det en annan gång, Ni får dras på sträckbänken ;)

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)