ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 november 2015

Life hacks i praktiken

Det sägs ofta att man bara lever en gång och att det då gäller att göra det bästa av livet och verkligen njuta. Det innebär att man skall göra så lite tråkiga saker som möjligt och istället försöka fylla livet med aktiviteter som gör att man blir glad!

 

Har Ni hört talas om Life Hacks? Man kan säga att det är tips och ideér som gör vardagen LITE enklare och smidigare. Användandet av sådana här Life Hacks frigör oftast mer tid för personen i fråga, tid som man kan lägga på saker och ting som ger en njutning här i livet.

 

Det finns tusentals life-hack-tips, det är bara att googla så hittar ni dom. Jag kommer här nedan presentera några få tips som vi i våran familj har använt oss av för att spara tid:

 

Kaffekokare med timer

Jag går upp tidigt varje vardag, väldigt tidigt… Det första som möter min näsa när jag kommer ner från trappan är doften av nybryggt kaffe. Visst man måste “ladda” kaffekokaren kvällen innan men man slipper vänta på själva bryggandet.

Tidsbesparing per dag: ca 5 min

 

Robotdammsugare

Vi var väldigt skeptiska till detta inköp men det visade sig vara en av de bättre investeringarna vi någonsin gjort! Våra barn och husdjur drar in mycket skit i huset. Roboten städar av hela nedervåningen i princip varje dag och jag blir alltid förvånad över hur mycket smuts det blir på ett dygn.

Tidsbesparing per dag: ca 10 min

 

Onlinehandel mat

Detta är riktigt smidigt sparar mycket tid! Istället för att hela familjen ska åka in och storhandla på helgen kan min sambo klicka i vad vi ska ha (hon bestämmer) och jag sedan hämta upp det efter jobbet. Visst det är något dyrare men lätt värt det.

Tidsbesparing per vecka: ca 90 min

 

Hemmagym

Vi har byggt ett litet hemmagym i förrådet, en rejäl ställning med tillhörande vikter. Även om det inte finns så mycket tid för träning just nu i livet sparar vi mycket tid på att slippa släpa oss iväg till ett gym i stan

Tidsbesparing per vecka: ca 60 min


 

Detta är alltså några åtgärder som vi vidtagit hemma för att frigöra tid i vardagen. Personligen så tycker jag att det är lika viktigt att leta efter tidsbesparingstips som det är att få spartips, iaf för oss småbarnsföräldrar som har väldigt begränsad tid över för annat än just barnen. Totalt blir tidsbesparingen ca 4 timmar per vecka, det är alltså 4 timmar som har frigjorts från “slavarbete” till “frihet”

 

Vårt nästa steg i åtgärder för att spara tid blir att investera i en robotgräsklippare, detta kommer att frigöra minst 60 minuter i veckan. Vad alla dessa åtgärder har gemensamt är att de kostar en slant men ger i sin tur utdelning i form av tid, man köper sig frihet helt enkelt!

 

 

Har Ni läsare några bra tips för att göra vardagen lite enklare och effektivare?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)