Spartacus
Likes
160
Antal inlägg
619
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Robosave

Innovativförmågan är stor. Såg att Nordnet lanserat en tjänst de kallar  Robosave. Ett androgynt ansikte möter en på webbsidan och Robosave ska agera som "investeringsrobot". D.v.s. ta hand om sparande och investeringar åt en.

 

 

Har inte provat detta själv och känner i nuläget inget behov av det heller, men det är ett intressant fenomen så var tvungen att nämna det. Tydligen är processen sådan att man ska svara på ett antal frågor därefter syr de ihop ett månatligsparande åt en. Via ETF:er (börshandlade fonder).

För detta betalar man 0,5% i förvaltningsavgift. De underliggande fondbolagens avgifter tillkommer därtill valutaspread om man handlar i utländska valutor.

Ser ut som man spinner på modeordet "robothandel" också kallad algoritmisk handel. Det bygger ju på att en programvara sköter ordrar efter förutbestämda regler. Mest känt är väl högfrekvenshandel där en programvara sköter både köp och sälj. Ofta i samma aktie och ofta i samma bok.

Som sagt. Inget jag kommer prova i nuläget, men intressant hur innovativförmågan är på topp med nya tjänster och produkter. Vad tycker du om Robosave?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Krösus Sork (ej registrerad)

Låter som ett jättebra sätt för Nordnet att få ut mer courtage+avgifter från sina kunder?

Anonymous's picture
Anno Nym (ej registrerad)

Jag gillar automatik men kommer troligen inte testa Robosave trots jag är ganska övertygad den kommer prestera bättre än majoriteten sparare.

Kan inte avgöra om avgiften är hög eller låg för tjänsten många fonder inte minst fond i fond är väl knappast billigare?

Något som kunde vara kul diskutera mer är den berömda "väldiverserad" portfölj ett sätt för de som inte kan/vill sätta sig in i marknaden kanske tangera indexfonder(vissa utan avgift) 

Pengar i madrassen är inte att minska risken utan ett sätt garanterat förlora värde.

Spartacus's picture
160
620
47
0
Spartacus

@Krösus Sork - Ja det är nog ett bra sätt att öka intäkterna.

@Anno Nym - Sant prisbilden ligger nog i ok nivå  med liknande förvaltning.

En på riktigt väldiversifierad portfölj lär säkerligen gå likt index över tid. Beroende på hur det är viktat. Sedan finns väl ett annat alternativ. Där man satsar på ett par stora fåtal innehav men sedan har många mindre också. Kan ju antalsmässigt se väldiversifierad ut, men i realiteten är det ju ett fåtal innehav som "styr" utveckllingen d.v.s. är den ju i realiteten fokuserad. En sådan kan troligen slå mer olika.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (36)

Taggar