Veckobrev
27 Jun, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.26

Veckobrev och aktienyheter v.26

Uppdaterad:
5 Jul, 2024

Ännu en vecka börjar gå mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta vad som har hänt på TradeVenue. I dagens veckobrev kan du bland annat ta del av en intervju samt en rapportkommentar som vi har gjort. Vi har även sett till att dela en mängd nyheter från våra bevakade bolag samt skrivit lite kring några av företagen som för närvarande genomför en nyemission. Ett av dessa bolag har dessutom under veckan gjort en rad positiva offentliggöranden.

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Veckans bolag är ingen mindre än Beyond Frames som har offentliggjort att de kommer att lansera titeln ‘Escaping Wonderland’ i år. Titeln är en efterföljare till succéspelet ‘Down the Rabbit Hole’ som sedan lanseringen för fyra år sedan har genererat en ROI om över 400%.

Veckans emissioner

Nu är ditt sista chansen att investera i Eevia Health då teckningsperioden löper ut imorgon (28 juni). Företaget har nyligen offentliggjort en mängd positiva nyheter, däribland nya ordrar samt stora nyheter kring olika partnerskap. Just nu är teckningskursen i emissionen dessutom 40% lägre jämfört med aktiekursen (0,948 SEK).  

We Don't Have Time är ett annat bolag som för närvarande genomför en emission. De når varje månad 200 miljoner personer och är idag världens största medieplattform för klimatet. Deras teckningsperiod löper fram till den 12 juli.

Veckans rapportkommentar

TradeVenues analytiker har under veckan skrivit en rapportkommentar för teknikkonsultbolaget Sibek där vi fortsatt ser en hög uppsida i bolaget. 

Veckans intervju

Bodyflight har som mål att bli Nordens ledande upplevelsebolag. För att få bättre koll på hur det går för bolaget samt vägen framåt har vi på TradeVenue fått möjligheten att genomföra en intervju med företagets VD, Micha Velasco. 

Veckans nyheter

Det har kommit en drös med nyheter för våra bevakade bolag under veckan. Bland annat har Observit ingått ett samarbete med Crystal Alarm och RMD har erhållit en order från VÄTE Rail. Dessutom har Zoomability och White Pearl (WPTG) kommit med marknadsuppdateringar. 

Läs även

Veckans blogginlägg

I veckan har bland annat Miljonär innan 30 diskuterat FIRE och Aktiepappa har skrivit om lurendrejerier. Du kan ta del av flera andra blogginlägg nedan.

Veckans mest blankade aktier

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.