Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1338
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Att Fantastiska Fru Fri är BADASS och jag är en vekling....

...det har jag egentligen alltid vetat men det blir tydligare när man håller på att skapa ett nytt hem.

Min huvudsakliga spartaktik är nämligen att vara förnöjsam och helt enkelt inte köpa eller ändra  någonting. Det är en väldigt effektiv spartaktik men inte särskilt badass eftersom man helt enkelt sitter på sin rumpa...läser en bok och skriver ett blogginlägg med en kopp kaffe i handen. Självklart gör jag basala saker runt i hushållet jag vill ju inte bo i en svinstia och jag brukar äta varje dag. Så lite städning, lite tvätt, massa leksaksplock och framförallt matlagning och disk får ju ta lite tid men utöver det har jag mycket små "behov".

Fru Fri däremot har mycket fler ideer, hon vill löpande se förbättringar av hus och hem, bättre lösningar för förvaring så det blir ordning och reda och ser gärna att det är lite vackert hemma. Samtidigt är hon sparsam, händig och uppfinningsrik och det är det senare som gör henne så badass. Det är nämligen inte ovanligt att hon förändrar ett helt rum, skapar en ny förvaringslösning för barnens kläder i hallen eller gör snyggt i vardagsrummet med mycket små utgifter, lite tyg, en färgburk och några loppisfynd och "tada"!! Ibland kostar det faktiskt exakt noll kronor som när vi gjorde ny förvaring i källartrappen med hyllor som vi fått och en gammal (men nu vitsprejad) hatthylla. Faktiskt så bra att det var en reel höjning av vår "levnadsstandard" här i huset och för NOLL kronor! 

Vi delar alltså vurmen för att leva billigt och enkelt...men medan jag gör det på det "veka" förnöjsamma sättet så fortsätter frun att överaska med nya projekt till mycket låg kostnad...hatten av!!

Hur är det med dig, vilket spartyp är du? 

 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
MrD (ej registrerad)

Farbror, det här ämnet har jag fundera på ett tag. Hur hittade du en fru som är så ekonomiskt likasinnad som du?

Hur pratar man privatekonomi med sin partner? "Du, detta är min syn på privatekonomi. Så det är bäst att du förhåller dig till detta, punkt."

Skämt åsido, hur lever man "ett liv mot frihet" med en partner som inte kanske vill bli fri?

Sparo's picture
34
47
3
0
Sparo

Jag pendlar nog mellan herr och fru Fris inställning. Har inget emot projekt, men ska de göras ska de göras bra (och billigt). Annars kan jag lika gärna idka förnöjsamhet. 

Anonymous's picture
Händelsevis (ej registrerad)

Men oj, så nyfiken jag blev på denna förvaring! Kan du inte ta en bild? Älskar förvaring och DIY, så två i ett känns ju retligt att inte få se!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1339
65
0
Fantastiska Far...

Hej Mr D, Sparo och Händelsevis och tack för era kommentarer. 

Mr D - inte en lätt fråga du ställer...men jag tror att det snare handlar om att utvecklas tillsammans. Vi har gjort den här resan tillsammans och var långt ifrån maximalt sparsamma från början. Idag har jag svårt att det skulle kunna funka för mig att leva med någon som inte delar min grundfilosofi..även om vi kan ha lite olika ingångar i sparsamheten/effektiviteten. 

Sparo - välkommen hit!! Vad jag förstår från din blogg så lever du ensam så du kanske behöver ha båda personligheterna för att få nått gjort:-) 

Händelsevis - Det är kanske inte så speciellt som det låter utan några hyllor från Elfa (som vi fått), en vitmålat hatthylla med krokar. Och så krokar som vi redan hade som vi hängt efter hela väggen ner till källaren för att hänga stora påsar för utervinning...enkelt men ökade användbarheten mångfalt. 

Sparo's picture
34
47
3
0
Sparo

Det är riktigt. Jag provade ett tag att dela på hemmasysslorna genom att laga mat men låta bli disk och städning, men som ensamstående blir det ohållbart i längden.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)

Taggar