Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bloggens ekonomi - del 1 (2) - Inkomsterna!

Inlägget innehåller affiliate länkar.

Den stora majoriteten av bloggens läsare är mycket stödjande men då och då får jag kommentarer som ifrågasätter mitt val att få inkomster via bloggen. Det är uppskattat även med dessa kommentarer för de visar att jag kanske behöver förtydliga varför jag söker inkomster och hur jag tänker. För ordningens skull vill jag påpeka att inget av bloggens intäkter på något sätt blandas med min privata ekonomi utan bloggens intäkter används till att utveckla min verksamhet...återkommer lite mer kring hur pengarna används imorgon. 

Förhoppningsvis är det kännt av bloggens läsare att den här bloggen ger vissa inkomster. Dessa kommer på tre sätt. 

  1. Tradevenue betalar lite för att jag finns på deras platform
  2. Lendify betalar mig för att testa och skriva om deras tjänst månadsvis under ett år
  3. Via affiliatenätverket Adtraction så rekomenderar jag vissa varor och tjänster som jag själv uppskattar och använder och som jag tror kan bidra till besparingar för mina läsare. 

I respektive kontrakt så är det brukligt att man inte får avslöja den exakta uppbyggnaden eller omfattningen av ersättningen men eftersom jag eftersträvar full transparens på bloggen och kring ekonomi så kan jag ändå avslöja att om jag tittar tillbaka över de månader som bloggen funnits i sin nuvarande form så har den sammanlagda faktuereringen varit mellan 2000 och drygt 5000 exklusive moms per månad. På senare tid ligger den närmare den övre delen i detta spann då det är fler som hittar hit igen (efter en dipp efter platformsbytet) att Lendify samarbetet fortlöper och att vissa av er har valt att använda mina affiliate länkar. 

Tanken med att leta lite intäkter i min verksamhet handlar om att kunna få kommuniera kring privatekonomi via olika kanaler. Just nu främst bloggen men jag är i startblocken både att komma ut och föreläsa och hoppas kunna starta en podcast. Dessa nya projekt driver (i varje fall inledningsvis) bara kostnader och inkomster från bloggen möjliggör dessa projekt. 

Jag är väldigt tacksam för att ni som läser bloggen på olika sätt möjligör att jag får driva detta projekt och hoppas att jag ger tillbaka flerfaldigt till dem som läser genom tips på hur man kan planera sitt liv för större frihet, sparsamhet och lycka.  De sätt du kan stödja mitt arbete är: 

  • Läs bloggen och kommentera - jag blir glad när jag ser att någon läser och ännu gladare för kommentarer som bidrar till att utveckla mitt tänkande i dessa frågor. 
  • Tipsa dina vänner och bekanta om bloggen, retweeta, sprid - ju fler vi blir destå bättre blir bloggen! 
  • Använd mina affiliate länkar för att teckna ditt nästa mobilabonemang eller om du vill öppna en depå för investeringar. Använd dock bara dessa om du ändå ska köpa något och/eller om företagen jag länkar till erbjuder en bättre produkt och/eller ett bättre pris. 

Att det kommer flera till bloggen och att fler av er väljer att kommentera får mig att tro att jag gör något rätt. Konstruktiva kommentarer uppskattas både när de är negativa och positiva. Om något byter till en bättre telefonabonemang eller kommer ingång med sparande och investeringar (vilket jag ser om någon anävnder mina länkar) ger mig också glädje då jag tror att någon nu har tagit ytterligare ett steg på vägen mot frihet. 

Imorgon återkommer jag med ytterligare ett inlägg kring hur jag har använt pengarna som bloggen dragit in så här långt! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Stenkryparen (ej registrerad)

Glädjer mig att ditt nedlagda arbete på bloggen ger lite inkomster.

Jag fortsätter så klart att avnjuta inläggen.

Snålvargen's picture
11
13
1
0
Snålvargen

Kul att läsa det går bra för bloggen! Jag gillar ditt upplägg. Dock vore det trevligt om tradevenue var lite mer mobilanpassad ;)

Att du ska göra en podd låter spännande, blir genast nyfiken på vad du har för planer där, om det är nåt du vill avslöja redan nu? ;) Jag kommer fortsätta spela in Snålvargsylet så länge jag tycker det är kul och orkar, men jag håller också på att testa spela in en till podd om privat ekonomi, ekonomiskt obereoende, min resa osv. Jag testar spela in lite nu med en vän så vi är två som bidrar till en diskussion. Vi har diskuterat en del hur vi ska kunna nå en bredare publik och inte bara redan frälsta. Om du har lust hade det varit kul att bolla lite idéer någon dag :)

Jag är också affiliate via adtraction, och inser att jag kanske missat att jag inte får berätta vilken ersättning jag får? Jag hittar dock inget i publisheravtalet om det? Personligen tycker jag det vore knäppt eftersom det är publik information? (inte exakta utbetalningar men ersättning i procent etc.) Vem som helst kan ju skapa konto med. Har jag missat nåt här?

Ser fram emot del 2!

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1412
64
0
Fantastiska Far...

Hej Stenkryparn och Snålvargen och tack för era kommentarer,

Stenkryparen - tackar och det är roligt att du läser!

Snålvargen - vad gäller affiliates så är det ju inte direkt hemligt det brukar dock vara så att detaljerna i enskilda avtal är hemliga. (om någon undrar vad man får från Adtraction går det ju att skapa ett konto). Att klumpa ihop ersättningen från alla olika källor som ovan gör att jag kan bibehålla varje enskild kontrakt tillräckligt hemligt och ändå vara transparent kring vad bloggen har för omsätting vilket jag tycker är en rimlig nivå.

Vad gäller podden så återkommer jag om/när jag har nått som jag vill diskutera. Du får också höra av dig om du har några funderingar. 

Linda Jonsson's picture
0
1
0
0
Linda Jonsson

Jag håller med snålvargen, mobilanpassad blogg vore toppen! Jag vill gärna läsa den med använder oftast aldrig dator eller padda.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar